Poză de Instagram


De după colţ se apropie un ritm de muzică. Ritm de manele sau, oricum, ceva de genul ăsta. Pe măsură ce mă apropiu de colţul casei, muzica vine şi ea spre mine până când o descopăr în casetofonul unui copil cu ghiozdan în spate. Copilul, împreună cu alţi trei de-o seamă.

Văzând că fac poze cu telefonul, cel mai şmecheraş dintre ei (singurul fără ghiozdan în spate) strigă după mine… „Băiatu, îmi faci o poză?” Prima reacţie a fost să refuz dar îmi dau seama imediat că poate ieşi ceva interesant din shooting-ul nepregătit. Se aşează în postură de pozat dar mie nu-mi place cadrul aşa că îl direcţionaz. Mai la stânga, mai la dreapta, vino mai în faţă… până prind poza de mai jos.

Pfuaai, ce fain a ieşit măă! Haideţi să vedeţi” îi cheamă pe ceilalţi din grup ce cu puţin înainte stăteau nemişcaţi, muscând din merele primite de la şcoală.

Fiecare, unul câte unul, vine într-o sesiune de confirmare a operei artistice numai bune de a fi postată pe Instagram apoi dăm să plecăm fiecare în treaba noastră, moment în care îmi dau seama că devenisem şi eu subiect de pozat.

Nişte turişti fascinaţi de shooting-ul nostru pe fundal de manele, ne trăgeau în chip pentru, probabil, Instagramul lor.


6 comentarii la „Poză de Instagram”

    1. Probabil era la telefon!
      Chiar si Tudor, cred, isi aduce aminte vag ce e un casetofon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.