Prin indiferenta permiti violentaIn fiecare an, intre 25 noiembrie–10 decembrie are loc campania “16 zile internationale de combatere a violentei impotriva femeii”. La Sibiu A.L.E.G. organizeaza in perioada 8-10 decembrie diverse actiuni publice care au rol de constientizare si informare. Mesajul nostru este: „Prin indiferenţă permiti violeta”.

Astazi, incepand cu ora 16:30, în faţa sediului Romtelecom de pe strada Nicolae Balcescu, va avea loc Expozitia Martorelor Tăcute – o expozite simbolica, cu siluete rosii care prezinta cazurile unor femei omorate in urma violentei existente in familie sau cuplu. Fiecare silueta va avea inscriptionata povestea unui caz din judetul Sibiu, datele fiind furinizate de Inspectoratul Judetean de Politie. Rolul expozitiei este de a sublinia ca violenta in cuplu poate fi fatala. Conform statisticilor Agentei Nationale pentru Protectia Familiei, de la un an la altul numarul femeilor ucise creste. La lasarea serii se vor aprinde lumanari pentru victimele violentei.

Maine, marti, incepand cu ora 14:00, va avea loc in holul Teatrului Gong vernisajul expozitiei de pictura si fotografie. Vor fi expuse lucrari legate de mesajul „Prin indiferenta permiti violenta”. Expozitia se va adresa in special elevilor/tinerilor, cu rolul de a întrerupe lantul prin care violenta in familie si acceptarea ei se transmite de la o generatie la alta.

Scopul acţiunii este de a sensibiliza si informa publicul larg cu privire la fenomenul de violenta domestica care nu este o simpla cearta de familie, iar daca victima nu beneficiaza la timp de protectie si suport, se poate ajunge la pierderea de vieti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.