Profi a murit. Trăiască Profi!


Întrebările de zilele trecute şi-au găsit destul de rapid răspunsul. Cele mai vechi şi cunoscute supermarketuri de cartier din Sibiu nu au falimentat, oamenii nu ne lasă fără magazine alimentare de cartier, au fost doar cumpărate de Profi şi se vor transforma în magazine de proximitate.

Interesant cum a renăscut reţeaua Profi din propria cenuşă. Stocurile mici din ultima perioadă nu anunţau moartea magazinelor Profi ci doar relansarea lor sub o altă formă. După ce s-a pus lacătul pe toate cele 107 magazine din ţară, ele au fost redeschise după doar 24 de ore. Cine ar fi crezut?

Cei de la Profi au făcut şi o reclamă pe seama morţii şi apoi renaşterii magazinelor lor. Metafora publicitară e puţin cam dură, ce-i drept, dar cam asta a fost realitatea şi oamenii au profitat din plin ca să atragă atenţia:

Am trăit s-o văd şi pe asta! Reclame cu convoaie mortuare…

Reîntorcându-mă la magazinele de proximitate Profi, sper să le margă mai bine ca niciodată pentru că nu prea am chef să merg până la capătul oraşului, la hipermarket, de fiecare dată când am nevoie de-o pungă de făină. Vreau să mă dau jos din pat şi să ajung direct în magazin. Ăsta e şi unul dintre avantajelor magazinelor de proximitate. Pe lângă faptul că magazinele sunt aflate în imediata vecinătate a casei, Profi promite marea cu sarea: sortimente care mai de care de produse, lăudându-se cu peste 5000 de articole, produse proaspete mai mereu şi multe promoţii.
Ba şi non-stopuri.

Eu recunosc că nu am intrat niciodată până acum în vreun Profi (pentru că la Sibiu nu exista până acum), îmi dau doar cu părerea acum dar nu pot să-mi dau seama dacă e o mişcare bună transformarea asta a Profi din magazine de tip discount în magazine de proximitate. După avantaje pare că este o mişcare bună dar, totuşi, cred că voi sunteţi mai avizaţi să-mi spuneţi asta.


Un comentariu la „Profi a murit. Trăiască Profi!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.