Proiectul cu numărul 100

Postat in: 16/05/2014

Astăzi am creat folderul cu proiectul nr. 100. Clienţii a cel puţin 1/4 dintre ele venind de pe blogul ăsta. Vă mulţumesc!

Cu ocazia asta, m-am lovit de problema arhivării. Fiecare folder are cel puţin 1.50Gb mărime după ce l-am curăţat de fişiere în lucru şi am micşorat fotografiile originale. Am umplut deja un hard extern care prinde praful într-un sertar. Cum altfel mi-aş putea arhiva în siguranţă munca?

IMAG0178


8 Responses to “Proiectul cu numărul 100”

 1. Hetmann Iohan Răspunde

  Mai mult decat ce faci acuma nu prea se poate. O sugestie: daca ai RDS poti folosi serviciul lor de Storage – http://digistorage.rcs-rds.ro/ , poti sa folosesti orice alt serviciu de Storage online. Nu stiu cat te ajuta dar poti sa-l folosesti ca si backup pentru proiectele actuale.

 2. Hetmann Iohan Răspunde

  Daca ai fonduri si chiar vrei sa investesti in backup poti sa-ti achizitionezi/construiesti un NAS Server direct acasa. Il poti conecta la internet si-l poti folosi ca un fel de dropbox etc. In rest sunt destul de sigure si cele publice dar daca tu crezi ca-s nesigure poti seta o parola pe arhivele respective.

 3. Tudor St. Popa Răspunde

  Cred ca nimic nu e sigur pana la urma. Dropbox-ul poate muri intr-o zi, la fel cum serverul de acasa ti-l poate fura cineva peste noapte. Oricum, cred ca voi incerca o combinatie de genul backup online pentru ce am in lucru si server propriu pentru arhive.

 4. Ștefan Rusu Răspunde

  SSD-urile costă mult per GB. Un NAS Synology cu Amazon Glacier sync și eventual dual-drive ca să ai local durabilitate mai mare ar acoperi nevoia. Asta dacă nu vrei să folosești vreun serviciu de cloud storage care au apărut ca ciupercile după ploaie după succesul înregistrat de Dropbox.

Nu-ti fie frica! Comenteaza: