Proprietatile imobiliare – semnul puterii


Astazi m-am uitat si eu cateva minute peste declaratiile de avere ale unor candidati din Sibiu. Cei cu sanse de castig. Ce am vazut?

Bijuterii de 25.000 euro si jucator la bursa.
Eugen Mitea (PNL – colegiul 1 deputati) are doar o casa de locuit in Sibiu si patru terenuri intravilane. In ultimii doi ani si-a mai deschis doar un cont la BRD de 33.000 lei dar nu a facut alte investitii in proprietati imobiliare. In schimb, a primit o donatie de la parintii sotiei in valoare de 17.000 (lei?).
link declaratie de avere

Acord imprumuturi. Fara dobanda, fara girant. Doar cu buletinul.
Cornel Ştirbeţ (PDL – colegiul 1 deputati) are doua terenuri intravilane (unul de 1307 mp in Padurea Dumbrava) , un apartament in Sibiu si un autoturism vechi de noua ani. Atat. In rest, imprumuturi de 65.000 euro. Sunt curios totusi ce face cu salariul de peste 7.000 lei lunar, avand in vedere ca nu are nici macar un cont in banca si stiut fiind faptul ca deputatii nu au cheltuieli de intretinere, si ele fiind platite din bugetul de stat.
link declaratie de avere

Construiti, construiti, construiti.
Virgil Popa (PNL – colegiul 2 deputati) este cel mai instarit din punct de vedere imobiliar. In prezent este proprietarul a patru terenuri intravilane, unul forestier, o casa de locuit, doua spatii comerciale, patru apartamente in Sibiu si cinci case P+E+M in Selimbar. Doar primele doua le-a construit inainte de 2007. Mai are trei autoturisme, un Audi Q7 si un BMW 318i cumparate anul trecut. A vandut 12 apartamente in Selimbar si un Audi A4. Are peste 845.000 euro in 5 banci din Sibiu si in 2007 a castigat peste 71.000 din chirii. Interesant este faptul ca sotia nu castiga nimic din profesia sa de medic de la Spitalul de Pediatrie 🙂
link declaratie de avere

Bebelusul de 14.500 euro (Sunt ipocrita, deci exist)
Raluca Turcan (PDL – colegiul 2 deputati) are trei terenuri in tara de peste 4.000 mp, doua dintre ele cumparate in 2006. Mai are o Toyota LC, un apartament in Bucuresti si o casa de locuit in constructie in Mogosoaia. Bijuteriile ei valoreaza 6.500 euro. In banci are aproape 19.000 euro, 15.000 lei si peste 4.300 dolari americani. Sunt curios de ce un consilier de stat in Administratia Prezidentiala (Valeriu Turcan, sotul) sta pe un salariu de 2.600 lei in loc sa isi deschida o afacere. Oare de ce? De pe urma botezului propriului copil si-a marit venitul cu 14.500 euro.
link declaratie de avere

Americanul visator
Eugen Barbu (PSD – colegiul 2 deputati) nu are declaratie de avere facuta publica. In Romania detine 52% din SC Infinity International Engineering Rom SRL, firma ce a avut pierderi pe anul 2007 de 20.528 lei. Ar putea fi de inteles, pentru ca cercetarea si dezvoltarea in stiinte naturale si inginerie sunt domeniile principale de activitate. Dupa spusele lui, Eugen Barbu are trei case in Sibiu.

Unde-i declaratia de avere?
Declaratia de avere din 2005 al lui Nicolae Neagu (PNL – colegiul 1 senatori) arata ca avea un apartament si o casa de locuit in Sibiu, ambele impartite cu sotia dupa divort.
link declaratie de avere

Concedii la propria casa de vacanta
Ion Ariton (PDL – colegiul 1 senatori) are un apartament si o casa de locuit in Sibiu. In concedii merge la propria casa de vacanta de la Sebesul de Sus. Anul trecut si-a cumparat un Mercedes si are actiuni la Carpatica SA. Interesant e ca a avut venituri doar de 1.000 lei anual ca inspector guvernamental.
link declaratie de avere


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.