Puterea poker-ului.


România a primit în 2011 aprox. 1,51 milioane turişti. În Grecia au fost 15 milioane de turişti în 2010. E ceva normal, Grecia inventează o poveste pentru fiecare fir de apă şi dezvoltă un obiectiv turistic din orice bolovan. Şi are o istorie de mii de ani. Dar ştiţi câţi turişti a avut Las Vegas în 2010?

Oraşul ăla crescut în mijlocul pustietăţii, născut abia după 1905 şi devenit acum cel mai mare oraş din Nevada cu 570 de mii de locuitori… oraşul Las Vegas a avut în 2010 ceva mai mult de 37,3 milioane de turişti. Exact, un singur oraş, cu un singur gen de atracţie a reuşit să atragă atâţia turişti câţi ar putea strânge România în 25 de ani de viaţă. Câţi bani s-au cheltuit la Vegas la poker şi la casinouri nici nu mai are rost să comparăm cu banii cheltuiţi de turiştii din România.

E enorm, e fenomenal ce brand au putut realiza investitorii de acolo în doar 70 de ani. Ăsta e exemplul perfect al unor investiţii făcute cu cap şi al efectelor scutirilor de taxe (în Nevada nu se percep taxe pe tranzacţii). Până ajungem acolo mai dăm şi noi o carte pe la turnee online de poker gen Partypoker.com sau visăm cu ochii deschişi să locuim şi noi măcar o noapte într-un hotel de 6000 de camere, la penthouse-ul de 167 mp, undeva prin România. Dar deocamdată pe la noi sunt suficiente muntele, marea şi Delta. Nu mai avem nevoie de alte investiţii.

Chiar dacă acum, în 2012, cred că nu există om pe planeta asta care să nu fi auzit de Las Vegas şi fântâna muzicalo-dansatoare Bellagio şi nu cred că există om să nu-şi dorescă să ajungă în oraşul ăla şi eventual să se căsătorească într-o capelă unde “preotul” este Elvis.

Atât de promovat este Las Vegas-ul. Un oraş cât 10 ţări.


7 comentarii la „Puterea poker-ului.”

  1. Fara infrastructura, cu munti de mizerie, plin de marlanie si de golanie, nimeni nu-ti calca a doua oara prin tara. „Vai saraca tara bogata”. Atatea frumuseti naturale are cat nesimtiti. E echilibrata balanta 🙁 Tocmai mi-am adus aminte scriind cele de mai sus ca la chioscurile de pe plaja din Navodari am intalnit inca faze de-alea comuniste: „ce draq vine asta sa cumpere de la mine ca ma deranjeaza…?” sau „nu putem sa va dam 5 portii de cartofi prajiti cu salata decat daca cumparati si carne!!!!” iti dai seama ce ochi am bulbucat? :))) Adica la salata si la cartofi au adaos de 700% si ei vor sa vare carne pe gat unui vegetarian?! wtf?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.