Puterea unui blog

Postat in: 05/03/2012

Un articol de patru rânduri pe blogul CeMerita.ro s-a transformat rapid într-o informaţie răspândită în toată presa şi, la fel de rapid, într-un proces la Tribunalul Sibiu.

Ordinul Arhitecţilor din România a atacat în contecios administrativ decizia Primăriei de a acorda autorizaţie de construire unor investitori care voiau să construiască un cartier de case pe amplasamentul vechiului camping, o zonă înconjurată de pădure şi în vecinătatea Pădurii Dumbrava, aflată sub protecţie la nivel naţional.

Articolul l-am scris în exclusivitate în 30 octombrie 2008. Patru rânduri doar şi două imagini. În 22 februarie 2012 s-a decis definitiv şi irevocabil stoparea oricăror construcţii în locul cu pricina.

[UPDATE] Am primit un document foarte interesant în care se explică pas cu pas ce s-a urmărit prin acest proces, poziţia Municipalităţii şi a O.A.R. cât şi o listă cu alte acţiuni asemănătoare desfăşurate în ţară. Puteţi să-l vedeţi AICI.


6 Responses to “Puterea unui blog”

 1. GG Răspunde

  wow! treaba asta cu cartierul e chiar veche! mi-amintesc ca si arhitectul nostru din vremea aia ne spunea despre proiect; era foarte incantat! chiar incerca sa ne ademeneasca sa investim in zona! ma bucur ca nu s-a materializat!!

 2. GG Răspunde

  bine, nici atunci nu stiu cine s-ar fi aventurat! eu imi amintesc, poate gresesc, ca nu erau conditii avantajoase pentru un investitor cat sa-si scoata banii. Adica nu avea un POT bun, nici pe verticala nu te puteai duce mult; ar fi trebuit sa vinzi la un pret mosntruos ca sa scoti investitia. A trecut mult, nu mai stiu detaliile, oricum nu mi se parea ok sa construiesti in zona asta si sa strici tot in jur!

 3. Ce Merita Răspunde

  @ Orin
  mersi. chiar daca eu nu am facut mai nimic, doar am „scos la lumina” intentiile 😀

  @ GG
  cred ca si daca le-ar fi dat voie, acum nu stiu cine ar mai avea bani sa construiasca acolo…

Nu-ti fie frica! Comenteaza: