Raiffeisen Bank neinteresata de problema phishingului


Cu cateva zile in urma am primit un atac de tip phishing pe mail, indreptat spre clientii Raiffeisen Bank. Astazi am primit pe alta adresa de mail, acelasi mesaj de la Raiffeisen Bank, cu subiectul „Autentificare Nereusita – Cont Blocat„. Pe langa textul

Accesul tau la Raiffeisen Online a fost restrictionat.
Pentru informatii suplimentare descarca fisierul atasat.
_________________________
© Raiffeisen Bank 2008. All rights reserved.

exista atasat un fisier care te trimite la o pagina de internet unde trebuie sa te autentifici cu datele de client Raiffeisen Bank. Site-ul seamana cu cel al Raiffeisen Bank iar adresa de e-mail de pe care e trimis mesajul este similar cu cele oficiale ale bancii, avand terminatia @rzb.ro.
Am mai atras odata atentia asupra atacurilor de tip phishing de la Raiffeisen Bank (vezi aici) iar faptul ca acum am primit acelasi atac pe parcursul a catorva zile, m-a convins ca reprezentantii Raiffeisen Bank nu fac nimic pentru a inceta aceste atacuri. Halal respect pentru clienti.
P.S. La primul atac am trimis un e-mail si bancii. Pana astazi nici un raspuns. Nici macar sa ma anunte sa nu-mi introduc acolo datele de autentificare ca si client al bancii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.