Rampa de handicapati locomotor realizata de handicapati mintal


Tot astept de cateva luni bune sa cada un parapet, sa se miste pamantul, sa se transforme scarile in rampe pentru oameni cu handicap locomotor dar am inceput sa cred ca astept degeaba. Super-magazinul-universal din Sibiu numit Dumbrava (minunata), targul acela central cu chirii incredibil de mari, mizeria aia de cladire a devenit mai mizerabila de cand a primit in dotare cateva ghirlande, plante artificiale si balconase de lemn. Nu m-am putut abtine sa nu comentez exemplul arhitectural de urmat ce poate linistit sa ajunga intr-un top cashi de lucs, numit magazinul Dumbrava.
Revin acum la ce vroiam de fapt sa spun – oamenii astia nu au cap? Trecem cu vederea ca rampa pentru carucioare din imaginea de mai jos (din fata renumitului magazin-targ Dumbrava) are o panta mult prea mare pentru a putea fi urcata cu usurinta de un om in carucior, pentru ca majoritatea sunt asa. Trec cu vederea si faptul ca gresia aia cacanie nu se preteaza in nici un fel pe o astfel de rampa, pentru ca aluneca iar la cea mai mica ploaie (sau roua de dimineata) risti sa-ti mai rupi cate ceva. Dar oameni buni – ea pleaca de pe trotuar si se termina in… zid!

P.S. Nu, domnul din imagine nu incearca sa repare rampa si nici macar nu cred ca a sesizat-o (ca de altfel 99% dintre sibieni), el arunca doar o hartie la gunoi (exemplu de urmat).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.