Reclama (falsă) e sufletul comerţului


S-a deschis pe Mitropoliei (în Sibiu) un magazin cu rochii de mireasă şi alte rochii de ocazie. Am văzut-o sâmbătă pe patroană făcându-şi reclamă într-o emisiune de la Antena 1 Sibiu. Zicea ceva de genul: „în magazinul nostru se oferă consultanţă vestimentară, se aleg pantofii şi accesoriile potrivite, totul în funcţie de siluetă şi stilul de viaţă al miresei„.

Adică exact aceleaşi cuvinte care i le-a spus Diana cu 1 săptămână în urmă şi culmea, atunci nu a fost de acord cu ele. „Nu trebuie să dai consultanţă. Pe tine te interesează să vinzi rochia, chiar dacă n-o avantajează. Dacă miresei îi place, nu-i spune nimic„. Vă daţi seama că nu s-a schimbat nimic dar cuvinte de genul consultanţă şi accesorii potrivite dau bine pentru reclamă.

Diana i-a propus să nu angajeze doar o simplă vânzătoare ci pe cineva care poate da şi consultanţă vestimentară pentru miri, domnişoare de onoare şi tot alaiul, că doar de aia se vrea să fie un magazin de lux. Patroana nu a vrut. În plus, pentru asta a spus că nu dă mai mult de 650 lei/lună pentru program fix zilnic + sâmbăta şi târguri de nunţi. Într-adevăr, să nu fiu nesimţit, să spun şi avantajele – i-ar fi dat bonus 40 lei/an dacă atingea targetul de rochii vândute


4 comentarii la „Reclama (falsă) e sufletul comerţului”

  1. De asta fac unii bani, pentru ca isi bat joc de angajatii lor, pentru ca stiu ca nu sunt locuri de munca si omul este obligat sa se multumeasca si cu 650 de lei/ luna. Isi schimba angajatii ca pe sosete si fac bani. Nu isi dau seama ca un angajat multumit si de salar si de atmosfera de la lucru iti poate aduce venituri mult mai mari decat daca ii dai un salar de toata jena si iti bati joc de el si de timpul lui. Astia sunt angajatorii de pe meleagurile noastre. Nu toti sunt asa, cum de altfel nici eu nu sunt asa, dar sunt foarte multi.

  2. Da inca o problema…hai ca poate acepti sa fi platit mai putin daca vrei experienta,dar cum sa iti gasesti un job mai bun daca nu ai experienta?..si de unde sa iti faci experienta? daca nimeni nu te angajeaza..se sperie doar citindu-ti cv-ul de trei pagini..trist, termini o facultate si nu ai obtiuni in tara asta…aa adica sa pleci,cum zicea base:(!

  3. @diana-ribana
    Asta asa, ca sa-ti fie invatatura de minte ca sfaturile trebuie date cu grija, doar cui merita, si eventual pe bani.

    Cat despre angajari… E tare complicata problema. De la angajatori care nu inteleg lantul angajat multumit – client multumit – bani pe termen lung. La angajati care nu stiu / nu-si permit sa se faca respectati si sa nu accepte mai putin decat merita. La clienti care nu stiu sa aprecieze sau sa taxeze serviciile dupa merit. Si la absolventi care nu stiu sa-si aprecieze adevarata valoare – in minus sau in plus.

    In definitiv, de unde sa stii daca nimeni nu te invata. Si cine are interes sa te invete…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.