Regulile sunt reguli şi nu ar trebui modificate indiferent…


Am mai spus-o, eu sunt un câştigător. La concursuri. Atunci când particip la un concurs o fac pentru că ştiu că pot câştiga. Şi nu prin fraude sau înşelătorii ci prin ce pot face.

Ediţia trecută chiar şi la ditamai Masterchef s-au acordat 5 min. în plus pentru prepararea bucatelor doar pentru că unii participanţi nu au reuşit să-şi facă platingul. Păi e corect faţă de restul?

Unii au muncit şi poate au neglijat unele detalii doar pentru a ajunge la finish în timpul regulamentar. Tocmai de aia mi se pare o totală lipsă de respect să schimbi regulile concursului în timpul desfăşurării lui. Nu e corect să prelungeşti perioada de înscriere doar pentru că ar fi vrut să participe şi alţii care s-au trezit târziu, nu e corect să-l laşi mai liber decât ai prevăzut doar pentru a nu elimina mulţi participanţi care nu au fost atenţi la reguli şi cerinţe. Concursurile sunt făcute pentru a fi câştigate nu pentru a avea mulţi participanţi dezinteresaţi.

Prima oară, înainte de a participa la un concurs, eu îi citesc regulile. Pot să fie 10 pagini de reguli şi condiţii că eu le citesc pe toate. Încă de mai multe ori până sunt sigur că le ştiu pe dinafară. Apoi analizez contracandidaţii . Îi verific, văd ce pot şi ce plusuri şi minusuri am faţă de ei. Dacă contracandidaţii nu sunt publici, verific câteva zile cât de atractiv este concursul pentru alţi participanţi. Dacă e prea atractiv, ştiu că nu are rost să particip. Din 1000 de participanţi e foarte posibil ca măcar unul să încerce să fraudeze rezultatul deci orice studiu şi învăţare a regulamentului mă ajută doar cât să fiu dezamăgit la sfârşit. Dacă îmi dă cu plus, sigur câştig aşa că mă arunc în concurs. 90% din concursurile la care am participat le-am câştigat în felul ăsta. Deci au fost concursuri muncite şi dacă muncesc mai mult ca altul vreau să primesc mai mult ca el.

Regulile sunt reguli pentru toţi. Tu trebuie să te ridici la nivelul meu, nu eu să cobor acolo jos la tine.


Un comentariu la „Regulile sunt reguli şi nu ar trebui modificate indiferent…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.