Religia e disciplină opţională în şcoli?


Nu ştiu cum şi prin ce minune am nimerit aseară pe Twitter într-o discuţie despre cum eram obligaţi de profesorii din şcoală/liceu să asistăm la orele de religie iar cei ce nu erau ortodocsi se prezentau la început de an cu adeverinţe de la biserica de care aparţineau. Aşa am aflat şi eu că religia e acum o disciplină opţională deci, simplu, dacă nu vrei nu participi. Ce-i drept însă, notele mari de la religie îţi cresc media generală. Măcar pentru atât şi tot nu merită să lipseşti 🙂

Dacă tot am amintit de Twitter, de azi puteţi citi pe coloana din dreapta cotcodăcelile mele de acolo.


2 comentarii la „Religia e disciplină opţională în şcoli?”

 1. Mna hai ca l-am intrebat pe tata, care e director de scoala generala.

  Desi mie imi venea greu sa cred, chiar asa este. Desi Religia e in trunchiul comun, parintele sau tutorele poate completa cerere ca nu vrea sa-si lase copilul la ora si in cazul asta i se face media cu o materie in minus.

  A spus ca a avut pana acum un singur caz, in care copilul apartinea unui cult care nu era destul de numeros astfel incat sa aiba de unde aduce adeverinta.

  Deci exista posibilitatea… dar nu prea abuzeaza lumea de ea 🙂

  @marius
  Stiu ca materia din liceu asa se numea… dar si acolo depindea de profesor ce avea chef sa faca. Eu am avut noroc de profa faina cu care s-a discutat ce am vrut noi, legat de subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.