Restaurantele "de familie"


Am crezut că nimănui nu-i plac restaurantele „de familie” dar am descoperit că nu-i chiar aşa. Unora chiar le place atmosfera aia în care intri ca un client obişnuit dar îţi dai imediat seama că toţi cei de acolo se cunosc între ei şi se simt ca în propriul living. Vorbesc tare, strigă unul la altul dintr-un capăt în altul al localului, dinastea…

Exemplul 1
Săptămâna trecută am fost la un restaurant chinezesc. Totul era ocupat dar nişte chinezi au eliberat imediat masa la care stăteau, pentru noi. Erau ceva rude cu patronul. Apoi, în timp ce mâncam, am observat cum la masa alăturată chicoteau o româncă şi un chinezoi. El (probabil patronul), ea chelneriţă (şi probabil iubita patronului). Se jucau, se împingeau, vorbeau tare…

Exemplul 2
În Viena am intrat într-un local puţin retras şi cam goluţ. Foamea nu cunoaşte ce-i aia răbdare. Ne aşezăm la masă, comandăm, ne apucăm de mâncat. În timpul ăsta tot intrau ceva iranieni în local şi mergeau în încăperile din spate. Toţi cei care intrau erau şocaţi că patru albi din România stau liniştiţi la masa lor. În plus, mai venea câte unul din spate să verifice dacă mai suntem acolo. În momentul în care au început să joace darts cu săgeţi de metal ascuţite, ne-am luat tălpăşiţa.

Face rău businessului?


8 comentarii la „Restaurantele "de familie"”

 1. Probabil ca iranienii vroiau sa faca si ei o bomba ceva si nu puteau de voi… ntz ntz ntz. Ce ti-e si cu romanii astia :))

 2. Eu la Viena am intrat intr-un restaurant de familie, cred ca o buna parte din personal erau neamuri. Mancarea a fost beton – coaste de miel – personalul foarte amabil, „De unde sunteti? A, Romania, OK, ne bucuram”, pana cand am terminat si ne-au condus la iesire s-au documentat si si-au luat la revedere in romana. Admirabil.
  (I-am gasit pe NORC, se vede chiar pe tablita din fata restaurantului „Spare ribs”, yummy – http://www.norc.ro/pano/jcjWSEwa/)

 3. @ alunelu
  asa un restaurant nu se incadreaza deloc in ce spuneam mai sus. Asa cred si eu ca le va merge…

  @ ada
  E foarte fain daca esti si tu „din familie”. Daca nu, asa cum ziceam… esti doar un ratacit pe acolo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.