Reţete: frigărui de pui cu sos indonezian & clătite cu spanac și brânză feta


Frigărui de pui cu sos indonezian

Frigăruile întotdeuna sunt o idee excelentă pentru un grătar! Dacă aveți puțină răbdare și preparaţi dinainte sosul indonezian și lăsați puiul la marinat în sos va ieși o delicatese.

Pentru sos avem nevoie de:

  • 1-2 ardei iuți
  • 2 linguri ghimbir rădăcină, ras
  • o lingură de lemongrass, proaspătă sau uscată
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță piper
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură zahăr (brun)
  • 3 linguri unt de arahide
  • 1/2 cană lapte de cocos
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • o lingură sos de soia

Mai putem folosi și ceapă, ardei gras, etc., pentru frigărui. Restul AICI.

Clătite cu spanac și  brânză feta

Pentru desert ne-am gândit la ceva diferit. Pentru că tot e sezonul legumelor vă propunem clătite cu spanac și  brânză feta. Pe lângă ingredientele pentre clătite mai avem nevoie de:

  • 2 lg unt
  • 1 cățel de usturoi
  • 800 gr spanac
  • 300 gr brânză feta (noi am folosit Danish White)
  • 50-75 gr parmezan ras
  • 1 mână de semințe de pin

Clătitele le faceți cum știți/vreți iar umplutura  o găsiți AICI.


4 comentarii la „Reţete: frigărui de pui cu sos indonezian & clătite cu spanac și brânză feta”

  1. Arata foarte bine, pacat ca de astazi am inceput sa tin cura de slabire, dar cred ca le voi face pentru familia mea, sa se bucure ei de acest festin

  2. O reteta de ravioli cu spanac in sos de smantana si sunca din: spanac, oua, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, branza de vaci cu verdeata, parmezan, nucsoara, smantana, sare si piper.

  3. O reteta de cannelloni cu spanac si sos de rosii din: cannelloni, spanac verde, branza tofu, rosii, ulei de masline, bulion, otet balsamic, miere, usturoi, telina, sare si piper. Spanacul este important în prevenirea cancerului şi în îmbunătăţirea vederii datorită betacarotenului, luteinei şi zeaxantinei pe care le conţine, în plus, este benefic pentru femeile însărcinate şi pacienţii anemici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.