"Sa fi cascat ochii, nu gura"


Atentie! Pista de biciclete e periculoasa
Cu nasul spart si coastele fisurate s-a ales un german care a folosit noua pista de biciclisti din Sibiu.

Pe str. Scoala de Inot s-au executat lucrari pe trotuar, cateva santuri fiind sapate transversal pe pista de biciclisti. Dupa incheierea lucrarilor, ele au fost astupate cu nisip, asfalate si vopsite din nou in rosu, dar, in cateva zile, s-au surpat cativa centimetri si au dat nastere unor adevarate capcane pentru cei care se deplaseaza pe aici. Prima victima a santurilor de pe pista de biciclete este Adrian Kraus, de 50 ani, cetatean german rezident de opt luni in Sibiu. Sambata seara, in timp ce se dadea cu rolele impreuna cu familia pe pista rosie de pe strada Scoala de Inot, fara sa observe santul creat, a cazut si s-a accidentat. „E greseala noastra probabil ca mergeam la ora aceea in seara cu rolele, dar nu eram singurii. I se putea intampla oricui trecea pe acolo, dar mi s-a intamplat mie. Iar eu nu sunt novice, fac roleskating de multi ani si am ceva experienta. De cand sunt in Sibiu ma dau de vreo trei ori pe saptamana cu rolele si sunt obisnuit cu denivelarile de pe suprafata de rulare”, spune cetateanul german. Acesta sustine ca, in tara de unde vine, lucrurile se desfatoara altfel. „Nu am pretentia ca pista sa fie ca-n palma, denivelari sunt pe toata lungimea ei de la parcul Sub Arini pana in Valea Aurie. Dar nici santuri dintr-acestea nu este normal sa fie. Sunt cetatean german si stiu ca si in Germania se sapa des santuri, pentru lucrari la reteaua de gaze sau apa. Dar se sapa seara, iar pana dimineata totul este ca nou. Acolo daca s-ar fi intamplat acest accident, a doua zi cineva de la primarie isi dadea demisia”, afirma cu indignare Adrian Kraus.

El a fost diagnosticat cu traumatism toracal si fractura de os piramidal, urmand sa actioneze in judecata municipalitatea pentru superficialitatea cu care nu au verificat reparatiile efectuate. „Primaria a vrut piste pentru biciclisti, dar acestea mai trebuie si verificate din cand in cand. Poate n-ar strica ca cei care sunt responsabili cu pista de biciclisti sa-si dea demisia. Eu nu vreau sa mi se plateasca daune, vreau doar ca pista sa fie reparata. Eu o sa ma fac bine, dar trebuie sa tratam serios problema sigurantei pe pistele de biciclisti pentru ca nimeni sa nu se mai accidenteze” mai spune Adrian Kraus. Purtatorul de cuvant al primariei declara ca „pistele de biciclisti sunt facute doar pentru biciclisti. Pentru roleri exista spatii special amenajate, asa cum este cel de la intersectia dintre b-dul Coposu si str. Berariei”.
SIBIU STANDARD : Sibiu – 04 Iunie 2008

Sa fii cascat ochii, nu gura
Primarul Sibiului, Klaus Johannis, nu s-a aratat impresionat de cetateanul care vrea sa dea in judecata primaria pentru pista de bicilisti.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, sustine ca sibianul care s-a accidentat pe pista de biciclisti nu ar fi trebuit sa faca atata caz pe acest subiect. Edilul nu s-a aratat deloc impresionat de povestea lui Adrian Kraus, cetatean german rezident in Sibiu, care, in urma unei plimbari cu rolele pe pista de biciclete a cazut din cauza unui sant sapat si nereparat corespunzator. „Sa fii cascat ochii, nu gura. Este bine, in general, sa te uiti pe unde mergi. Sa dea in judecata si E.On Gaz, poate sa se compenseze cu gazul”, a spus, mai in gluma, mai in serios, Johannis. El a mai spus ca va cere socoteala celor de la E.On Gaz pentru faptul ca nu au efectuat corespunzator lucrarile de reabilitare a pistei, pe portiunea unde au sapat santul respectiv. Sibianul care a avut de suferit de pe urma denivelarilor de pe pista spune ca va continua demersul sau. „Incredibil. Nu ma asteptam la un astfel de raspuns. Mi-am contactat avocatul si voi incepe demersurile pentru a actiona in instanta Primaria”, a declarat Adrian Kraus, pentru Sibiu Standard. La sfarsitul saptamanii trecute, Adrian Kraus a cazut din cauza unui sant transversal pe pista, in timp ce se dadea cu rolele, fiind ulterior diagnosticat cu traumatism toracal si fractura de os piramidal. Adrian Kraus vrea sa oblige Primaria prin intermediul instantei sa repare acea portiune afectata.
de Jeanina Vlad, SIBIU STANDARD : Sibiu – 06 Iunie 2008


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.