Sa invatam impreuna sa spunem "nu pot"


Oamenii ar trebui sa invete sa spuna „nu pot” atunci cand nu pot sau nu au chef sa faca ceva,

Un simplu „nu pot” face mult mai bine pentru toata lumea decat „da”-ul ala spus cu jumatate de gura, parca din obligatie. „Nu pot”-un este sfant atunci cand initiatorul cererii are neaparata nevoie de un serviciu. Serviciu care, evident, de cele mai multe ori este si destul de urgent. Omul se bazeaza pe tine ca faci treaba asa cum poti tu mai bine iar atunci cand e timpul sa o verifice se trezeste ca e in plop. Pe tine, ca executant, te doare la basca de faptul ca omul nu isi poate preda lucrarea la timp dar un lucru nu iti dai seama: nu esti singurul care ar fi putut sa faca treaba respectiva.

In momente de genul asta sunt mult mai fericit de un „nu pot” decat  de  nenorocitul de  „da, sa vadem…”.


11 comentarii la „Sa invatam impreuna sa spunem "nu pot"”

  1. Daaaaaaa…Si eu vreau sa invat sa zic „Nu pot” mai ales ca ma doare „la basca” ce se intampla dupa ce predau un proiect.
    Mai exista o categorie….cei care spun „da” si DOAR apoi isi dau seama ca „nu pot” 😀

  2. Unde ma pot inscrie? 😀 Sau „nu pot”? Sau „pot”? offffff….bine ca nu am zis „da”….dupa care mi-am dat seama ca „nu pot” 😀

  3. Depinde cine îl ţine 😀 Pentru mine contează. În funcţie de asta ŞTIU PRECIS dacă pot sau nu ajunge :))

  4. Asta cu „anunţatul din timp” este o chestiune subiectivă 🙂 Sincer nu-mi place să ajung la o discuţie „tardiv de târziu”, cum ar zice un clasic în viaţă.
    😀

  5. Nu exista „nu pot”, mai degraba ar putea fi inlocuit cu „nu vreau”. Ca sa ne asumam totusi un pic de responsabilitate 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.