Sala Transilvania va fi gata… la pastele cailor


Intr-o zi de miercuri sau joi Sala Transilvania va fi gata. „Nu incape nicio alta amanare” a spus prefectul Ilie Mitea la inceputul lunii, dupa ce lucrarile de modernizare de la Sala Transilvania trebuiau terminate inca de la sfarsitul lunii iulie.
Dar de ce dureaza asa de mult?

Pai, castigatoarea licitatiei pentru lucrarile de la Sala Transilvania, in valoare de 2.813.000 ron (28.130.000.000 lei – din bani publici, banii nostri) fara TVA a fost S.C. Proimsat S.A. din Rm. Valcea. Probabil doar pentru ca a fost singura participanta la licitatie, altfel nu-mi explic.
Domeniile de activitate ale firmei Proimsat S.A.
sunt (asa cum spune site-ul oficial al firmei, www.proimsat.ro): sisteme electrice, sisteme HVAC, sisteme de automatizare, sisteme de securitate, sisteme de telecomunicatii, structuri metalice si subansamble. Desi la inceput se spunea ca modernizarea Salii Transilvania va cuprinde si instalarea de camere video si sisteme de securitate, licitatea nu a cuprins si aceste lucrari.
Lucrarile de modernizare (conform licitatiei) cuprind: lucrari de reparatii generale si de renovare, lucrari de instalatii electrice, lucrari de instalare de echipament de ventilatie, servicii de proiectare specializata.
Rasfoind si referintele celor de la
Proimsat, mi-am dat seama exact de ce dureaza asa mult modernizarea Salii Transilvania – firma nu este specializata pentru lucrarile de renovare desi chiar aceste lucrari dureaza (teoretic) cel mai mult. E si normal ca muncitorii sa stea tolaniti daca ei nu stiu cum sa care molozul.

Tin sa reamintesc si faptul ca primul anunt cu privire la lucrarile de modernizare de la Sala Transilvania din Sibiu a venit in momentul in care se dorea realizarea aici a Campionatului European de Handbal, la categoria sub 16 ani! Ideea modernizarii Salii Transilvania a ramas in picioare chiar si dupa ce s-a anuntat ca acei copii nu vor mai veni la Sibiu sa joace handbal, chiar si cand directorul tehnic al clubului de baschet CSU Sibiu, Mircea Vulc, a amenintat cu mutarea echipei in alt oras daca se incep lucrarile, chiar si atunci cand s-a riscat mutarea meciului de baschet feminin Romania-Ungaria.
Oare executantii lucrarilor vor primi vreo amenda pentru intarzieri? Oare se va face o alta licitatie pentru amplasarea camerelor video si sistemelor de securitate (sau acestea sunt incluse in lucrarile de modernizare)?
Oare va fi gata sala pana in septembrie?

foto: www.sibianulonline.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.