Săptămâna altfel. Needucată.


S-a ajuns la o discuție interesantă (și tristă) ieri, pe Facebook, după ce am postat două poze cu mizeria lăsată de elevi după ce au ieșit cu clasa la o vizită culturală la McDonald’s-ul din River Plazza Vâlcea.

Astfel am reprimit confirmarea faptului că sistemul școlar din România este la pământ, elevii nu mai au pic de respect față de cadrele didactice iar profesorii își caută scuze pentru eșecul educării copiilor.

Trecând peste lipsa celor „7 ani de acasă”, frustrarea profesorilor care nu se pot impune în fața unor copii este îngrijorătoare. Dar nu-mi pot da cu părerea despre subiectul ăsta pentru că nu am copii și nu am habar despre puternicele personalități ale generației actuale, nu-i așa?


3 comentarii la „Săptămâna altfel. Needucată.”

  1. Categoric, cei 7 ani de acasa conteaza. Dar daca nici parintii nu au cei 7 ani de acasa ce facem? Ii lasam pe copii sa se comporte ca si parintii lor? Scuza profesorilor este ca ei nu-i mai pot educa pe copii dupa 6-7 ani. Cei care au copii stiu ca nu-i adevarat. Copiii de gradinita sau de clasa intai au replica: „doamna a spus…” Daca doamna a spus parintele poate sa spuna ce vrea ca oricum doamna stie mai bine. Deci, la aceasta varsta, educatorii ii pot influenta pe copii in bine sau in rau. Scoala nu trebuie sa fie doar matematica, fizica si chimie! Acolo se formeaza copiii cu influente uriase din partea colegilor dar, mai ales, din partea educatorilor si profesorilor. Conform DEX-ului limbii romane educatia inseamna „instrucție, învățământ, învățătură”.In ultimii ani profesorii cer copiilor sa vina educati de acasa ei invatandu-i pe copii doar cat fac 1+1. E o mare gresala.

  2. Nu stiu zau cum ar putea sa faca profesorii o diferenta cand educatia asta de a trai in mizerie si a face mizerie o primesc copiii de la proprii parinti. E suficient sa umblii prin anumite zone „rezidentiale” ca sa vezi cum sta treaba.
    Pe un porc care s-a nascut si a crescut in mocirla e imposibil sa-l cizelezi ca sa faca curatenie dupa el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.