Învăţătură de viaţă de la o albină.


Cadoul neaşteptat de anul trecut, primit de ziua mea de la o albină nebună, mi-a oferit o învăţătură de viaţă folositoare.

Pentru cei ce nu ştiu, povestea stă cam aşa: albina se plimba bezmetică pe pătura pe care serveam tortul. Diana mea, precaută fiind, încearcă să o alunge şi chiar s-o omoare pentru a nu ne deranja aniversarea. După ce-o cert că nu aşa se procedează, explicându-i că albina este liniştită şi nu ne va face nimic, îi cer să o dea la o parte cu uşurinţă pentru a nu-i crea vreun disconfort albinei. Aşa şi face soţioara mea dragă: ia albina cu grijă, o mută la câţiva metri de noi, în iarbă, pentru a se bucura şi ea de natură, după care ne întindem din nou pe pătură, relaxaţi. Albina, „apreciind” grija mea, vine repede în zbor şi, pe neaşteptate, îşi înfige acul veninos în degetul meu de la picior.

Mai bine de două săptămâni am purtat alifii după mine şi am fost nevoit să ajung la urgenţe pentru că durerile au fost atât de mari încât simţeam pe bună dreptate că mor de durere. Nu m-am mai putut mişca din pat câteva zile.

De atunci am păţit acelaşi scenariu de mai multe ori. Dar cu „oameni” şi „prieteni”.

P.S. Aseară am terminat de văzut primul sezon din House of Cards. Nu este ficţiune şi jocurile de culise nu sunt exagerate. Aştept sezonul doi.

tumblr_mqpl8w67I81s89mq8o2_500


2 comentarii la „Învăţătură de viaţă de la o albină.”

  1. Sa ai in permanenta un antihistaminic la indemana. Se pare ca esti alergic la veninul albinelor si nu este de gluma cu asa ceva.
    Un SF bun imi poti recomanda? 🙂

    1. Nu stiu sigur… doua zile dupa intepatura am avut doar o umflatura usoara. Totul s-a agravat (foarte grav si rapid) dupa ce m-am dat cu un unguent „ecologic”. Deci nu stiu sigur ce s-a intamplat acolo…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.