Şi la Sibiu sunt oameni inculţi


Mi-e ruşine să spun că poza asta am făcut-o în Sibiu 😛

Poarta asta mizerabilă de garaj a fost pusă în locul uneia originale de lemn. Nu că poarta de lemn ciopârţită arăta mai bine dar, totuşi, casa se află într-o zonă protejată.

Nu ştiu ce ziceţi voi dar eu cred că ar trebui să îi arătăm cu degetul pe cei ce ne urâţesc oraşul. Dacă altfel nu reuşim să îi facem să înţeleagă faptul că ţine de fiecare dintre noi să locuim într-un oraş frumos şi îngrijit, poate de ruşine vor înceta să ne mai facă de minune. Poza este făcută în cartier Turnişor, pe str. E.A. Bieltz nr. 27.

Dacă aveţi şi voi astfel de poze, le aştept pe mail tudor@cemerita.ro

trotuar sibiu_01

Aşa arăta înainte:

trotuar sibiu_02


18 comentarii la „Şi la Sibiu sunt oameni inculţi”

  1. Nu am trimis nimic… o sa vada pe blog 🙂
   Insa eu am ajuns la casa asta fiind atentionat de catre un cititor 🙂

 1. Nu stiu ce sa zic, in ultima perioada tot mai multe case din „patrimoniu” cad in capul oamenilor. Ori suntem smecheri, ori daca nu mai bine am sta pe funduletul nostru ca ne cade patrimoniu in cap… 🙂

 2. Eu zic ca-si permit oamenii sa locuiasca acolo doar ca trebuie sa investeasca in fiecare an in reparatii, chit ca e vorba doar de vopsit un perete, schimbat o balama la geam… Cu cat lasi sa treaca mai multa vreme peste un lucru care e deja avariat, cu atat ai sansa sa se distruga si alte chestii iar investitia finala sa fie de N ori mai mare…

  1. Inainte de 89 multi au fost mutati in centrul orasului si acum sunt prea batrani pentru a se mai muta sau, pur si simplu, vor sa stea in continuare in centru si nu isi vand casa fara sa se imbogateasca (unii cer niste preturi astronomice).
   Dar sa stiti ca poarta de mai sus este departe de centru… este in zona protejata pentru ca strada facea pe vremuri parte dintr-un sat, acum cartier al sibiului.

 3. In poza a II-a, asa arata inainte de a se monta poarta minune. Dupa cum se vede in fotografie casa a fost impartita intre doi proprietari si cel din dreapta a facut o „opera de arta” cu obloane din plastic si marmura pe soclu. Sa mentionam si faptul ca poarta noua de metal se deschide spre strada si proprietarul, montand-o prea jos, a decupat asfaltul de pe trotuar.

  1. Vad ca firma e din Bucuresti!
   Care sunt teparii din Sibiu?
   Si, la urma urmei, ce cauti cu acest comentariu la acest articol?

 4. Eu zic ca nu poti emite pretentii de pastrare patrimoniu si alte chestii atata timp cat nu contribui cu o parte din investitie. Pentru ca decizia de renovare e simplu de luat in momentul in care ai de ales intre a izola peretii si a iti pune geamuri termopan care iti aduc un spor de confort si o factura mai mica iarna si pastrarea casei cum a fost acum o suta de ani. Plus de asta vorbim de zona Turnisor unde nu e peste tot asfaltat, nu e canalizare etc.

  1. Orice zona are regulile ei. eu daca vreau sa stau in zona protejata inteleg ca trebuie sa nu imi pun termopane pvc. Daca vreau neaparat pvc, atunci ma mut din centru. E atat de simplu.

  2. aici trebuie sa te contrazic…..casa e proprietatea cuiva si asa cum tu iti faci curat si respecti regulile comunitatii acasa la tine…asa si cei ce stau in aceste case cu regim special trebuie sa o faca….e normal…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.