Sibiul, (aproape) cel mai verde oraş din România


Razvan Pop strigă în gura mare să ne mobilizăm pentru a aduce Sibiul pe primul loc în topul celor mai „verzi” oraşe din România. Am votat şi eu pentru că, la fel ca alţii, sunt angrenat în spiritul ăsta de competiţie.

Şi totuşi… nu cred că Sibiul merită statutul de „cel mai verde oraş din România”. Poate ar merita să fie verde, poate oamenii din Sibiu sunt mai „verzi” sau mai civilizaţi ca în alte părţi dar oraşul Sibiu în sinea lui nu mi se pare a fi verde. E drept că nici nu am citit cu atenţie regulamentul „concursului” celor de la Umbrela Verde aşa că nu ştiu cu exactitate ce înţeleg ei prin „verde”.

În Sibiu exista un singur parc de dimensiuni mari, parc nu foarte bine amenajat. Mai exista câteva cu pomişori şi fântâni arteziene în centrul oraşului dar nu pot să trec cu vederea faptul că în cartiere lipsesc cu desavârşire zonele verzi. Locuiesc de mic copil în cartierul Turnişor. Întâi la bloc, apoi la casă dar niciodată nu a existat nici măcar 1 mp de spaţiu verde în tot cartierul! Nici măcar 1 mp de parc. Nici măcar un copac!

Aruncând o geană asupra pozelor de prezentare a oraşelor, pe site-ul celor de la Umbrela Verde, am văzut imagini pline de verdeaţă. Sibiul are ca poză reprezentativă o panoramă din Turnul Sfatului. Eu văd doar betoane, gri, rece… nici măcar un fir de iarbă! Ce e verde în asta?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.