Festivalul Sighişoara Medievală 2018


 Având tema ”LEGENDE MEDIEVALE”, cea de-a XXV-a ediție își propune să aducă Festivalul Sighişoara Medievală la valoarea pe care o merită, și anume a celui mai vechi festival medieval din România care să se bucure de autenticitatea perioadei declarate prin spectacole, muzică și imagine, devenind astfel o poartă de călătorie în timp care să pună în valoare Cetatea Sighișoarei. [sursa]

Să ridice mâna cei ce au fost anul acesta la Festivalul Sighişoara Medievală. Acum să ridice mâna cei ce au fost la festival în ultimii trei ani. Mă gândeam eu… pun pariu că nimeni nu mai are în program vizitarea Sighișoarei în timpul festivalului.

Cunoscând atmosfera din urmă cu vreo 10 ani, din tinerețile mele zbuciumate, am dat o fugă ieri până la Sighișoara. Am descoperit un orășel aerisit, chiar dacă a fost ziua principală de festival – câteva sute de oameni plimbându-se pe frumoasele străduțe.

Sighișoara aceeași, cu o atmosferă foarte faină, magazine de suveniruri și cafenele amenajate frumos. Din păcate, Sighişoara Medievală a rămas cu mult în urma altor festivaluri de genul ăsta din țară, chiar dacă este cel mai vechi – anul ăsta a fost ediția XXV.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.