Sportul în România – dezvăluiri penibile


Sportul este plin de căcat. Cel puţin în România.

Anul trecut, la baschet, CSU SIBIU era pe punctul de a bate campioana ultimilor enşpemii de ani -Ploieşti- şi să ajungă tot după enşpemii de ani în finală. Arbitrii normal că nu puteau permite aşa ceva şi au întors rezultatul pro celor care au plătit mai mult.

CSU Fans au luat atitudine, au suspendat toate proiectele, au amânat organizarea unui record mondial, promovarea baschetului în şcoli etc, etc. şi au făcut ceva valuri timp de câteva luni. Asta după un an de când cei de la „U” Cluj au păţit acelaşi scenariu, cu aceeaşi echipă din Ploieşti.

Federaţia Română de Baschet ce a făcut? NIMIC! După ceva timp, preşedintele FRB Carmen Tocală a simţit că se clatină ceva pe la Federaţie aşa că a decis să se împace cu fanii sibieni şi a organizat o întâlnire cu ei. Credea că ne cumpără ieftin aşa că ne-a promis că ne amenajează terenul pentru a ne răzbuna pe Bănică, arbitrul hoţ. „În campionatul viitor promit să vi-l trimit pe Bănică la primul meci, aşa o să aveţi şansa răzbunării. Şi o să-l trimit la Sibiu tot la câteva etape, ca să se sature de voi şi înjurăturile voastre. Asta să fie pedeapsa lui”. Nu contau sancţiunile, plângerile scrise la Federaţie, la FIBA… doar să-l înjurăm noi ca să ne simţim mai bine. Şi s-a ţinut de promisiune deşi oficial se tot spunea că Federaţia nu poate decide arbitrii la meciuri.

Cireaşa de pe tort – Bănică va arbitra în meciul CSU Sibiu-Ploieşti de duminica asta de la Sibiu. Reeditarea semifinalei de anul trecut. Penibil! Ăsta e sportul românesc. Scenarii, regizori, actori şi noi, privitorii, suntem doar nişte amărâţi de privitori. Şi atât.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.