Stimata Doamna Carmen Tocala


Imi gasesc cu foarte mare greutate cuvintele pe care doresc sa vi le transmit.
Oricine dintre cei care cred in sport si in sportivitate, si-ar fi dorit sa fiti prezenta in Sala Transilvania la meciul din acesta seara (duminica, 11 mai 2009), pentru a intelege si dumneavoastra de ce nu ne gasim cuvintele.

Mi-as fi dorit sa fiti alaturi de noi, pentru ca dupa meci, dumneavoastra sa fiti cea care sa ne duceti copii catre case, sa le stergeti lacrimile si sa le transmiteti ca de fapt, ceea ce i-am invatat si ii invatam noi ca si parinti, este o mare abureala si ca de fapt realitatea difera de situatiile „ideale” discutate acasa.

Mi-as fi dorit sa fiti alaturi de noi pentru ca, la sfarsitul meciului, sa luati microfonul si sa le transmiteti copiilor ca de fapt SPORTUL NU ESTE CEL CARE TE INVATA SA STII SA PIERZI, CI ESTE CEL CARE, DACA TE APUCI DE EL, O SA AI TOATE SANSELE SA AI PRIN PREAJMA MAFIA.

Mi-as fi dorit sa fiti alaturi de noi pentru a raspunde la intrebarile copiilor care fac sport la nivel inalt si nu numai: – TATI, DE CE ARBITRII NU VAD CA ALA A FOST LOVIT, CA ALA STA IN CACIULA MAI MULT DE TREI SECUNDE?……TATI, REGULAMENTUL NU ESTE LA FEL CU CEL DE LA JUNIORI? sau DE CE ARBITRII NU VAD ????

Mi-as fi dorit sa fiti alaturi de noi, ca sa ne faceti sa intelegem care ar fi motivul pentru care sa ne indrumam copii catre sportul de performanta, DACA ASTA SE NUMESTE PERFORMANTA SI IN CE FEL? Pentru ce sa ne obosim sa inchidem televizorul cand sunt emisiuni crude sau interzise lor, cand, de la stirile TV pana la sala de sport NE LOVIM DE INFRACTORI.

Mi-as fi dorit sa fiti alaturi de noi, pentru a putea sa inghitit in sec, imbujorata nu de caldura inimilor noastre pentru echipa, ci de rusinea ca va aflati in fruntea unei federatii care incepe sa semene tot mai mult cu surata condusa de Domnul Sandu Mircea. Sau poate asta e strategia de a face baschet-ul mai popular, asa dupa cum declarati frecvent.

Am fost invatat de catre antrenorul meu,in timpurile cand practicam sport de performanta, ca deciziile arbitriilor nu este sportiv si corect sa le comentez. Nu am facut-o niciodata. ASTAZI INSA, TREI FANATICI, au reusit sa ma faca sa uit cu desavarsire orice spirit sportiv, sau sportivitate. Dar mult mai grav, este faptul ca cel care a observat acest lucru, a fost tocmai cel pe care il invat eu acum ce inseamna sportivitatea: baiatul meu de 11 ani.

MI-AS FI DORIT SA FITI ALATURI DE NOI AZI pentru a ne demonstra noua dar in primul rand dumneavoastra insiva, faptul ca pentru banii care curg catre FRB din diferite societati de SOFT sau auto, nu sunteti obligata sa ingenunchiati si sa pupati talpi de papuci de lac, manjidu-va de noroiul falselor aprecieri de oameni. MI-AS FI DORIT SA FITI ALATURI DE NOI AZI pentru a intelege si vedea ce inseamna baschetul pentru Sibieni. Ce inseamna spirit. Ce inseamna BASCHETUL ROMANESC sau mai exact unde a ajuns.

Mi-e rusine de rusinea altora. Imi e rusine de rusinea dumneavoastra ca si institutie si implicit ca OM. Imi este rusine de arbitrii care vor dori sa scoata capul din mocirla, dar deja vor fi fost etichetati si aratati cu degetul.

Orice s-ar intampla, rezultatul meciului nu se schimba.
Echipa si publicul au pierdut „doar” o batalie .
RAZBOIUL, DUMNEAVOASTRA TREBUIE SA-L PURTATI.

SI FOARTE IMPORTANT: DE CARE PARTE


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.