Supermarket transformat in vila de protocol


Am cunoscut-o cu vreo 10 ani in urma. A crescut sub privirea mea critica si, acum , la maturitate, e timpul s-o scot in lume ca s-o vada, s-o cunoasca si s-o laude toti romanii.

Este ea, casa visurilor:Da, este chiar o casa de locuit din centrul Sibiului (cum ar spune mai multi jurnalisti de prin Bucuresti pentru a reda senzationalul, desi ea este in cartierul Turnisor, pe str. E.A.Bieltz). Pe vremea cand am cunoscut-o era compusa din vreo 2 camere micute, pricajite si putin ingrijite dar a crescut in 10 ani ca altele in 100. A crescut mai ales in ochii mei. Merita un premiu, o cupa si, de ce nu, recunoastere internationala. Pentru ca merita! In fiecare an s-a extins incet dar sigur. O veranda, o camera, o magazie in plus nu strica. Chiar si acum este in derulare un proiect de extindere si supraetajare locuinta, pe portiunea marcata in imaginea de mai jos.

Pentru a nu-i prinde anotimpul rece, muncitorii isi fac aparitia pe santier in fiecare zi inarmati cu scari, tije de fier, bucati de lemn, ciocane, tarnacoape si aparate de sudura. Chiar si astazi, sambata, s-au chinuit sa intre in locuinta. E adevarat, la asa o casa hi-tech, intrarea e pe masura. A fost nevoie de fierastrau si ciocan pentru a deschide falnica poarta de la intrare.

Dupa un proiect prestabilit, arhitectul-proprietar probabil vrea sa impuna un nou stil pe piata romaneasca si cea europeana folosind doar materiale reciclabile, pentru ca a fi ecologic e la moda. Daca i-ar urma toti sfatul, nu ar mai trebui sa ne cautam disperati alta planeta pe care sa traim, salvand de la moarte propriul Pamant.

La viata ei a fost (e adevarat, doar pentru cateva luni) supermarketul strazii plina de gropi. Acum, cele doua intrari stau mai mereu inchise, trecatorii neputand vizita ceea ce ar putea fi un muzeu al arhitecturii moderne. Portii de garaj i-ar mai trebui doar deschidere automata pentru ca-confortul sa fie la limita maxima. De-am putea da timpul pe rapid pentru a putea trece mai usor peste curiozitatea pur umana ce ma chinuie de zece ani incoace… as sari cu siguranta peste alti 10 ani din viata (altora) pentru a vedea proiectul executat in totalitate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.