Superstiţii


Întreaga mea viaţă am fost împotriva superstiţiilor. Eram cam singurul care nu se învârtea când trecea o pisică neagră prin faţă, nu-mi păsa dacă treceam pe sub scările înclinate şi nici nu băteam în lemn pentru a evita unele lucruri.

Niciodată nu mi s-a întâmplat ceva rău pentru că nu făceam lucrurile astea, că nu credeam în superstiţii. Şi totuşi, a venit o zi în care nu ştiu de ce nu am trecut pe sub o scară că… doar nu mi-o fi greu să o ocolesc. Şi a doua oară am ocolit-o că cine ştie… nu vreau să risc. Am văzut bine că data trecută dacă am ocolit-o nu am păţit nimic. Am uitat că nu păţisem nimic şi atunci când nu o ocoleam. Dar nah… cine riscă? Acum, când îmi trec imagini nedorite prin faţă bat de trei ori în lemn, tablă, aer… nu contează. Important e să bat de trei ori ca să alung spiritele rele.

Ce prostie! Ce alte superstiţii mai ştiţi? De ce ar trebui să (nu?) mă feresc.


4 comentarii la „Superstiţii”

 1. Mda, eu la fel nu cred in superstitii ca nu vreau sa cred in ele dar pun „leacul” in aplicare ori de cate ori este nevoie. Bine, faza cu scarile n-o stiam:))). De pisica nu ma feresc, dar de batut in lemn bat ca la tobe. Probabil ca si chestia asta precum mersul biped, este imprimata in adn-ul nostru de generatii intregi si tu ca simplu urmas nu prea ai ce face ca sa schimbi situatia… Idei de suprestitii n-am, dar ete ca am „imprimat” una interesanta:-? , s-o pasez si urmasilor mei?=))

 2. ar mai fi:
  – aruncatul cu sare în spate (n-am nici cea mai vagă idee de ce), nu e bine în schimb să verşi sarea

  – pisica neagră aduce noroc la nuntă

  – numărul 13!!! cum ai putut omite aşa ceva? şi vineri 13

  – nu e bine ca fetele să meargă la biserică dacă sunt în perioada „sensibilă” a lunii

  – dacă mănânci colţul de la pâine o să te înţelegi bine cu soacra

  – dacă stai în colţul mesei nu te mai căsătoreşti

  – nu e bine să te întorci din drum, chiar dacă ai uitat ceva

  – dacă te mănâncă palma stânga primeşti bani, dacă e dreapta îi dai. pe acelaşi principiu te ghidezi dacă „ţi se bate ochiul” dacă e stângul e de bine, dacă e dreptul e nasol, cu picioarele e la fel. dreptul – primeşti musafiri, stângul – pleci la drum

  şi mai sunt multe … dar deja am scris prea mult

 3. caută pe google „superstiţii” şi o să rămâi uimit…
  sunt tot felul de oameni ciudaţi în lumea asta. şi nu oamenii sunt problema ci obiceiurile lor în tot felul de situaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.