Ţară de proşti!


Aşteaptă singuratic articolul ăsta în draft de nu-ştiu-când. A început chiar să se creadă cel mai prost articol din câte au fost scrise de mine pentru că tot la două zile intru, îl văd, în şterg, îl modific şi îl rescriu. Doar titlul rămâne acelaşi.

De mai bine de un an mă abţin să spun că sunt prost. Chiar şi atunci când ştiu că fur, n-o spun cu voce tare. Iar când cineva afirmă de faţă cu mine, cu toată convingerea, că România e „ţară de proşti/hoţi/cretini/leneşi” îi plesnec una peste bot fără remuşcări. Abia apoi îi spun de ce l-am plesnit.

Aş impune o lege prin care românii nu mai au voie să se autocaracterizeze negativ. La prima abatere primeşti avertisment; a doua oară când spui că românii sunt cei mai proşti, plăteşti o amendă; atunci când spui că românii sunt hoţi (doar aşa, că-ţi vine ţie bine cuvântul ăsta într-o frază legată de politicieni) atunci închisoare frate. Sau muncă în folosul comunităţii. În funcţie de punctele acumulate (da, exact ca la amenzile de circulaţie) rişti să fii expulzat din ţară.

Consideri că România nu e destul de bună pentru tine şi toţi românii din jurul tău sunt proşti? Ieşi afară şi nici să nu te mai întorci! Lasă proştii să-şi vadă de ea.


14 comentarii la „Ţară de proşti!”

  1. sper ca asta e vreun fel de exprimare subtila cu alte intelesuri ca altfel trebuie sa te anunt ca vremurile in care intrai la puscarie pentru exprimarea unei pareri au apus de mult.

  2. Care e pedeapsa daca spun ca oi, romanii, avem cei mai ,,hoti” si mai,,cretini,, politicieni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.