Facturile trebuie plătite în 30 de zile. Tea Spot Cafe Sibiu nu a plătit de 306 zile.


Nu prea e locul infromaţiilor financiare pe blogul meu dar ştirea asta m-a făcut să râd în hohote aşa că nu mă pot abţine în a povesti măgăria ce am păţit-o (şi încă o mai păţesc) cu Tea Spot Cafe Sibiu în frunte cu stimabilul moldovean pitzi Cocieru Alexandru.

Conform Legii 72/2013, plata facturilor către furnizori trebuie făcută în maxim 30 de zile. În realitate însă, Cocieru Alexandru are să-mi dea bani de 306 zile şi doarme în fiecare seară liniştit, nimeni nu îl întreabă de sănătate. Asta chiar dacă a fost un proces între timp pe care (evident) l-a pierdut şi a fost obligat de Judecătoria Sibiu să plătească facturile restante. Dar credeţi că-i pasă? La fel nu i-a păsat nici când a reziliat peste noapte, fără nici o justificare, un contract care în mod legal nu ar fi putut fi reziliat fără preaviz de 30 de zile. La fel cum nu-i pasă că lucrează ilegal, el neavând autorizaţie de funcţionare pentru TeaSpot Cafe Sibiu.

Şi-a pus într-o cameră două mese cumpărate din second, a afişat pe uşa de intrare un program şi adăposteşte elevii chiulangii de la Goga spunând că are o afacere. Ce mai contează legi? Ce mai contează colaboratori? Ce mai contează decizii judecătoreşti? Ce mai contează… orice.

Probabil nu am fi ajuns la tribunal şi nu aş fi acţionat SC TeaSpot Cafe SRL în judecată dacă mizerabilul nu ar fi publicat minciuni la adresa mea pe toate canalele posibile. Cu siguranţă l-aş fi lăsat în copilăria lui şi acum i-ar fi ţepuit liniştit pe alţii. Dar l-a mâncat să se dea cocoş fără măcar să fie provocat.

Hotul Coci mincinos

Ca să vedeţi cu câtă neruşinare minte papagalul de Alexandru Cocieru.

  • „i-am luat o căruţă de bani” – adică 650 de lei lunar, stimate doamne şi stimaţi domni (cu toate taxele incluse). Mi-e ruşine s-o spun dar asta e realitatea. Cu atâta mă plătea hoţul după ce i-am demonstrat deja prin alte colaborări că-mi fac treaba cum nu ar fi putut el s-o facă niciodată. Dar aproximativ 560 de lei în mână sunt pentru el „o căruţă de bani”.
  • „am fost neperformant” – aşa se numeşte faptul că în doar 3 luni îi aduci acestui patron Coci: 3 evenimente „Călător în lume”, o expoziţie unică de fotografie 3D, Barocoteca TIFF din cadrul Festivalului de Film TIFF (eveniment la care nici prin vise nu visa că ar putea găzdui în ceainăria lui), 2 expoziţii de pictură şi un eveniment Park(ing) Day. Toate au fost ultra-promovate (doar TIFF-ul i-a adus promovare cât ar fi avut altfel poate în 3 ani), Cocieru a participat în persoană la emisiuni de televiziune (dus de mânuţă de mine, evident) pentru a-şi promova TeaSpot-ul, zeci de articole în ziare despre evenimentele din TeaSpot, afişe realizate şi tipărite pe banii mei (pentru că este atât de zgârcit încât nici 2 lei pe un afiş nu dă)… asta ca să nu mai spun de campanii în colaborare cu Love Plus sau campanii online în care am strâns într-o săptămână 1.000 de fani reali. Sau chiar Pepsi vs. Coca-Cola care nu doar că a făcut buzz în online ci i-a adus şi produse şi servicii noi în ceainărie (care au completat oferta de ceaiuri fierbinţi servite în timp de caniculă cu 35 grade afară).
  • „i-am vândut nişte mobilier la un preţ de 2,5 ori mai mare” – preţ pe care de altfel însuşi Cocieru Alexandru l-a stabilit după ce mi-a tras o altă ţeapă de ţeapă. Fiind în curul gol, mi-a cerut să-i fiu partener în afacere şi să fac o infuzie de bani. Practic, jumate de cafenea stătea goală şi avea nevoie de mobilier. După ce am umblat două săptămâni cu avocaţi pentru a stabili de comun acord un contract şi după ce am bătut palma, eu m-am apucat să cumpăr mobilierul promis. Repet, am bătut palma după două săptămâni de tratative şi trebuia doar printat contractul şi semnat de ambele părţi. Când să facem toată operaţiunea asta (adică după vreo 12 ore), băiatul nostru s-a răzgândit şi mi-a spus că nu mai e de acord cu termenii. Moment în care eu am rămas cu mobila deja cumpărată şi livrată la el în cafenea. Neavând ce face cu ea, am acceptat fără nici un comentariu prima propunere făcută de TeaSpot Cafe. Adică vânzarea mobilei la preţul stabilit de Cocieru (cu 2,5 ori mai mare decât preţul de cumpărare) plătibil în 10 rate lunare. Credeţi că am primit toţi banii?

TeaSpot la Calator in lume

Cam aşa stă treaba cu legile, cu aplicarea legilor, cu plata facturilor la 30 de zile şi cu afaceriştii. Noapte bună!


8 comentarii la „Facturile trebuie plătite în 30 de zile. Tea Spot Cafe Sibiu nu a plătit de 306 zile.”

  1. ma naspa…. dar si tu esti un mare fraier. acuma sincer vorbind ti-o cam meriti ca ai cam cautat-o. :)) nu-i nimic… te scuturi de praf, te ridic si mergi mai departe ca un barbat.
    eu de cand am firma si asa am invatat cea mai importanta lectie: toti oamenii sunt infractori si trebuie tratati ca atare. cand vezi banii in mana e altceva… lugu lugu si povesti, cash-ul este master! 😀

    1. Eu nu m-am asteptat si am avut incredere in colaborarea asta. Dar nah, nu stiu ce stiai tu mai mult decat mine….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.