Voi ştiţi la câte vise aţi renunţat în ultimul timp?


Profesional vorbind, cunosc un singur fel de oameni: cei cu idei. Aprofundând puţin, cât să dezvoltăm subiectul, sunt două categorii de oameni cu idei: cei ce au curajul de a le pune în practică şi cei ce se simt mai confortabil neriscând nimic. Nici bani, nici timp, nici prietenii. Eu fac parte din a doua categorie.

Probabil că pentru mulţi dintre voi este ciudat că spun asta, dar chiar sunt omul confortabil căruia îi este greu să „încerce”. Reuşesc să duc multe idei la stadiul de proiect, ba tind să le pun şi bazele dar de obicei mă opresc în stadiul ăsta. Fără un imbold care să mă împingă de la spate nu am mai niciodată tragerea de inimă pentu a le dezvolta până acolo încât să devină profitabile. Şi cum banii nu au fost până acum un imbold pentru mine (ca şi cum aş trăi cu aer şi sufletul mi l-aş hrăni doar cu simple idei), multe vise mi-au fost năruite încă dinainte de a-mi aduce bucurie. Îmi pierd focusul, găsesc alte proiecte care devin rapid prioritare ori pur şi simplu nu sunt mulţumit pe moment de rezultate.

Ştiu teoria succesului:

 • Trebuie să crezi în ideea ta
 • Trebuie să nu renunţi la primul „hop”
 • Trebuie să prioritizezi ceea ce îţi aduce ţie mai multe beneficii
 • Trebuie să înveţi să delegi responsabilităţi
 • Trebuie să rămâi focusat

Dar cu toţii ştim teoria. Şi la ce ne ajută asta? Sunt sigur că şi tu ai avut multe idei. Te-ai întrebat vreodată unde erai acum dacă puneai în practică măcat 5% dintre ele?

Walk into the light. #biennaledivenezia #venezia #DianaRibana

A photo posted by Tudor St. Popa (@cemerita) on


9 comentarii la „Voi ştiţi la câte vise aţi renunţat în ultimul timp?”

 1. Da, si pentru mine este surprinzator ca spui tu asta. Dar citind in continuare, inteleg.

  Dintre toate ideile pe care le-ai avut (sau de care iti aduci aminte), daca ar fi sa alegi 3 care ar fi acelea? Nu trebuie sa raspunzi aici, ci tie. Ar fi un pas spre prioritizare (practica).
  Ai putea face asta periodic (alegi tu la ce intervale de timp), sa vezi care din cele 3 raman in top. Dupa ce-ai identificat 1-2 care se repeta, grab it/them & go fo it/them!

 2. O, da! M-am gândit uneori și cred că aș fi ajuns pe o treaptă superioară, profesional vorbind. Te înțeleg Tudor, și eu sunt o persoană căreia îi place mai mult să pună bazele unor proiecte, dar recunosc că îmi doresc să duc un proiect al meu la maturitate și cred că voi face asta curând, cu ajutorul lui Dumnezeu! Te salut!

 3. Eu as fi mai intelegatoare in sensul ca toti avem ezitari din anumite motive intemeiate, asta nu inseamna neaparat ca adoptam pozitia pasiva. Stiu insa ca daca exista motivatia necesara, de orice natura ar fi aceasta, pasul e ca si facut.

 4. Mah, tu te-ai „pocait”? Ai trecut la sectari? Ca vad ca-i recomanzi.
  🙁
  Tu nu stii ca astia au aparut ca ciupercile dupa ploaie si sunt cateva mii de astfel de grupari sectare. Acestia n-au Harul lui Dumnezeu mai, si nu se pot mantui. Dracii ii invata o evanghelie rastalmacita si astfel ii duc in pierzare. Ar trebui sa cunosti mai intai credinta ortodoxa in care te-ai nascut, in loc sa te duci la acestia care umbla sa adune creduli cumparindu-i cu bani.
  Poarta o cruce sfintita cu tine ca sa te apere Dumnezeu. Mergi la biserica la slujbe si roaga-te, tine posturile randuite de Biserica si vei afla ajutorul lui Dumnezeu. Altfel daca vei merge dupa acestia, vei zice ca-ti este bine, dar de fapt diavolul stiind ca esti al lui nu-ti mai face necazuri. Nu uita calea mantuirii nu e cea linistita si tihnita ci cea cu greutati si necazuri si suparari de la draci. Sa stii ca pentru fiecare necaz care il ai te cerceteaza Dumnezeu ca sa-ti aduci aminte de El si sa-ti revii in fire. Foloseste-te de acestea si nu le dispretui. Multumeste pentru purtarea de grija a lui Dumnezeu nu urma celor care hulesc sfanta credinta ortodoxa, care e cea mai veche si pe care am mostenit-o de la Sfintii Apostoli fiind intemeiata de insusi Iisus Hristos.
  Acestia hulesc Crucea pe care a sfintit-o Hristos cu insusi sangele sau si nu recunosc ca este semnul lui Dumnezeu si ca prin ea se alunga dracii. Ei spun ca este o ghioaga, sau buzdugan, ca o arma infama cu care a fost omorat Hristos. In loc sa isi dea seama ca este altarul pe care S-a jertfit intruparea Cuvantului lui Dumnezeu. Oare nu scrie in Apocalipsa si Vechiul Testament ca cei alesi vor fi insemnati cu semnul crucii, care este pecete a Dumnezeului Celui Viu, nicidecum ce zic ei. Crucea este arma impotriva diavolilor… Uite cat de gresite sunt invataturile lor, nu te potrivi cu acestia.
  Chiar si daca isi vor face semnul sfintei cruci, desi m-as mira, dar nu vor cinstii pe Maica Domnului si pe Sfinti si nu vor sa pastreze canoanele pe care le-au dat sfintii, sa nu te insotesti cu ei ca te duc la pierzare. Si in Biserica Ortodoxa sunt astfel de elemente sectare, deci trebuie sa ai mare grija, sunt unii care nu tin canoanele si inoveaza. Si acestia sunt totuna cu sectarii cu care se si insotesc adeseori aratand astfel ca intre ei si aceia nu este nici o diferenta.
  Mare grija sa ai frate, pentru ca te poti perde cu usurinta in zilele acestea. Ia advertismentul meu ca pe un sfat prietenesc si intelege ceea ce-ti spun.
  Fereste-te de sfaturile lui Arsenie Boca ca acela a fost un inselat, si acum lumea merge cu duiumul la mormantul ui crezand ca acolo o sa-si gaseasca ajutorul sau ce or fi crezand ei ca primesc.
  Stii ca scrie, „cine cauta afla, cine cere i se va da si care bate i se va deschide”. Daca vei proceda asa, chiar si doar porunca aceasta daca o vei respecta este imposibil sa nu dai de adevar, sau sa nu aflii ajutor si mangaiere de la Dumnezeu.
  Inca o data, primeste sfatul meu prietenesc si nu te insotii cu lupii aceia imbracati in piei de oaie.
  Dumnezeu sa te ajute!

  1. Nici una. E offtopic. Am vazut in dreapta anuntul pentru biserica crestina „emanuel”, si m-am gandit ca ai luat-o intr-acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.