Testul purităţii apei potabile din Sibiu m-a uimit.


Zilele trecute am primit de la Aqua Carpatica câteva testere pentru nitraţi ce le-am folosit să testez diferite ape potabile din jurul meu. Pentru că mai mulţi dintre voi m-au întrebat unde pot găsi astfel de testere, cei de la Aqua Carpatica promit că în perioada următoare se vor găsi în marile magazine din România (Cora, Carrefour, Auchan, Kaufland, Mega Image) într-o campanie amplă de sampling.

Rezultatele testelor le-am introdus în aplicaţia special realizată pe Facebook, aici. Dacă urmăriţi, veţi rămâne şi voi uimiţi de cât de bune au fost rezultatele apei potabile de la robinet din tot Sibiul. Doar în unele zone s-au raportat 10 mg de nitraţi/l, în rest raportându-se sub această cantitate considerată ca nivel maxim pentru a fi recomandată să fie consumată de către copii şi bebeluşi. Deci, practic, stăm bine 🙂

Ce sunt nitrații: substanțele care se găsesc în mod natural în sol, fiind un compus al azotului care hrănește rădăcinile plantelor, dar și cea mai importantă substanță din îngrășămintele folosite în agricultură. În exces, aceștia trec în pânza freatică și contaminează apa, iar efectele lor asupra organismului sunt de la cele minore, la cele foarte grave, precum cancerul sau chiar moartea, în special la sugari. Despre acestea, pe larg, în acest articol de pe blogul AQUA Carpatica.

Iată şi rezultatele mele:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA cati nitrati sunt in apa din sibiu_08 cati nitrati sunt in apa din sibiu_06 cati nitrati sunt in apa din sibiu_02


11 comentarii la „Testul purităţii apei potabile din Sibiu m-a uimit.”

    1. Mihail, pH-ul apei de la robinet este destul de usor de controlat la statia de tratare a apei. Mai greu este cu poluantii. Eu personal la-m masurat de curand in Sibiu si era ceva mai mult de 6,5.Buletinele de analiza a apei dau 7,1.

      Oricum daca ai un pahar de apa filtrata sau plata si un strop de lamaie, ai adus alcalinitatea necesara organismului.

  1. O scurta precizare pentru buna informare a consumatorului de rand: nitratii apar mai mult in apa de adancime datorita activitatii agricole.

    Apa de suprafata, care este principala sursa a apei de la robinet (din Sibiu si in general), nu este supusa riscului sa contina nitrati.

  2. Dar ce cantitate de fluor contine ,cine poate sa-mi spuna ,sau clor,sau te miri ce substante se mai pun pentru a ucide agentii patogeni ?!

  3. Poti testa si apa de la cele 2 izvoare din Paltinis? F multa lume se aprovizioneaza de acolo 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.