Top 10 locuri de văzut #dinRomania


Şi eu am un top 10 al locurilor musai de vizitat #dinRomania + bonus, ca să fiu darnic.

O să-l împart însă în două: top 5 al locurilor ce trebuie neapărat să le vedeţi şi top 5 al locurilor splendide dar care trebuie amenajate înainte de a putea fi atracţii turistice în adevăratul sens al cuvântului. Încep însă cu bonusurile – locuri turistice de nedescris. De nedescris şi pentru că sunt superatractive dar şi pentru că nu le-am vizitat niciodată până acum, doar prin poze, deci nu le pot descrie 🙂

Delta Dunării

Maramureş – Cimitirul vesel

via.

Top 5 locuri din România de vizitat:

1.Bâlea Lac – Transfăgărăşan

Bâlea Lac este de vizitat 12 luni din 12. Vara, frumuseţea este dublată datorită oglindirii munţilor în lac şi, bineînţeles, de soşeaua de pe Transfăgărăşan. Iarna, este paradisul schiorilor şi a snowboarderilor. Tocmai faptul că nu există piste amenajate îi atrage, pentru că de fiecare dată parcurg un nou traseu. Pentru cei cărora le e lene să urce până în vârful muntelui fără teleski, există un elicopter în loc. În plus, câteva luni pe an există la Bâlea Lac şi hotelul şi biserica de gheaţă.

2.Salina Turda

Salina din Turda a fost prima salină vizitată de mine vreodată, la puţin timp după ce a fost reamenajată. Este un exemplu bun că astfel de locuri pot fi un magnet pentru turişti, dacă autorităţile centrale şi locale sunt interesate.

3.Sighişoara

Sighişoara, recunosc, mi-a rămas în suflet în special pentru că mi-am petrecut acolo câteva Festivaluri Medievale. De pe vremea când cutreieram străzile înguste şi pline de turişti s-a reuşit restaurarea aproape întregii cetăţi.

4.Cetăţile din Transilvania

Un tur al Cetăţilor din Transilvania este obligatoriu. Câlnic, Biertan, Cisnădioara sunt doar trei dintre cetăţile amenajate şi îngrijite foarte bine.

5.(Cabana)Negoiu

Sibiul nu l-am uitat doar că puteam fi acuzat de subiectivism dacă-l săltam direct pe locul 1. Iar mai jos nu puteam să-l pun 🙂

Top 5 locuri din România neapărat de amenajat:

1.Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor din Hunedoara poate să fie cel mai impresionant castel din Transilvania. Se spune că este cel mai important monument gotic, chiar dacă este de fapt un amalgam de stiluri arhitecturale, turnuri şi turnuleţe de toate formele şi dimensiunile. Din păcate, frumuseţea lui este umbrită de felul cum este gestionat, acum fiind mai degraba un mall al magazinaşelor de suveniruri.

2.Bucureşti

Bucureştiul are câteva zone foarte atractive turistic. Din păcate, e puţin cam greu de făcut un tur turistic prin aglomeraţia capitalei iar reţeaua de transport în comun nu ajută nici ea deloc. Centrul istoric al Bucureştiului va fi superb atunci când se vor termina lucrările de restaurare.

3.Cetăţile din Transilvania

Cetăţile din Transilvania le-am inclus şi în topul locurilor ce trebuie vizitate, de ce le-aş mai pune şi în topul locurilor ce trebuie amenajate înainte de a fi vizitate? Pentru că sunt zeci de cetăţi incredibile care sunt în paragină, acoperite de bălării şi unde vacile şi oile îşi fac veacul.

4.Salina Praid

Salina Praid, prin dimensiunea ei şi atracţiile ce le oferă (locuri de joacă pentru copii, sport, biserică, restaurante, tenis de masă, reţea de telefonie mobilă, wireless free) este magnifică. Pentru toate astea probabil că nu ar fi trebuit să o includ între locurile ce trebuie amenajate pentru a putea fi considerate atracţii turistice dar praful depus pe salină şi accesul greu înjumătăţeşte numărul turiştilor.

5.Fortul 13

Fortul 13 de la Jilava ţine închise între zidurile lui poveştile a sute de fosti puşcăriaşi, mulţi dintre ei deţinuţi politici despre care învăţăm în cărţile de istorie. De ce să nu facem din asta un centru turistic? Şi dacă stăm să ne gândim că aproape în toate colţurile lumii oamenii se cazează în foste închisori în pofida hotelurilor de 4 stele, succesul turistic la Fortul 13 este garantat.

Redescopera Romania este un proiect Petrom, impreuna cu BCRDaciaRomtelecomParalela 45 si Muzeul National al Taranului Roman


3 comentarii la „Top 10 locuri de văzut #dinRomania”

  1. iata o idee si o actiune constructiva. macar noi de am da atentie valorilor tarii.
    sunt sute de locuri de vazut, in Ro. daca ar fi putin amenajate si accesibile, ar fi unice in lume.

  2. Nu am fost la Salina Turda si la Fortul 13 dar va dau un sfat cu mana pe inima, vizitati Delta Dunarii. E unica in lume. America nu m-a incantat cum a facut-o delta, apa, pasarile, animalele … salbaticie curata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.