Traian Deleanu şi anchetele din Sibiu


Văzând cum ziarul Tribuna din Sibiu tace în cazul reţinerii prim procurorului Apostu şi a unui ofiţer SRI (pentru că şi patronul lor, Ilie Carabulea, e implicat în dosar), mi-am dat seama cât de deranjant e ca în sătucul ăsta numit Sibiu să nu ai presă. Se fură, se toacă, se sparge şi nimeni nu scrie nimic. Singurul care are coaie printre cei 150.000 de locuitori ai oraşului este Traian Deleanu de la Turnul Sfatului. Da, ştiu că ştiţi că se ştie că Traian Deleanu e cel mai tare jurnalist de anchetă din Sibiu (chiar dacă s-ar mai trezi şi alţii să facă anchete, cu siguraaţă tot Traian ar fi capo di tuti capi, în sensul bun al cuvântului, bine-înţeles) dar trebuie să mă revanşez şi eu cumva că am uitat odată să pun link spre un articol de-a lui. Aşa că bag aici la grămadă câteva achete marca Traian Deleanu:

 • O bătrânică de 70 de ani şi-a înfiinţat în luna iunie prima firmă din viaţa ei. În august avea deja semnate 3 contracte cu Aeroportul Internaţional Sibiu, contracte în valoare de 3,7 milioane lei fără TVA. Turnul Sfatului.
 • Traian Deleanu a adus la lumină şi afacerea prin care Carabulea, Ilie Carabulea a primit cadou de la stat un teren de 50 de ori mai scump decât cel dat la schimb. Mai mult, prevăzut la început în PUG-ul Sibiului ca făcând parte din intravilan, noul teren al lui Carabulea a fost pe ultima sută de metrii scos în afara oraşului. Taxele sunt mult mai mici aşa.
 • Afacerile prefectului Constantin Trihenea şi a altor politicieni pe centura Sibiului. Doar nu credeaţi că acum, după şapte ani de pauze, se lucrează de dragul de a lucra?
 • Afacerile de la Romgaz, licitaţiile atribuite rudelor.

Eu aş fi curios câte procese are pe rol, câţi l-au dat în judecată şi în ce stadiu e procesul intentat de Carabulea. Şi… Traiane, şi tu ţi-ai trimis nevasta şi copilul să trăiască într-un sat uitat de lume de frica ameninţărilor?

Baftă şi la mai mare!


5 comentarii la „Traian Deleanu şi anchetele din Sibiu”

 1. nopăi, dacă până amu nu prea am beut beri împreună (că întâlnirea ceea a bloggerilor nu se poate pune la secțiunea asta), de acum încolo musai să concretizăm o astfel de acțiune? :)… ptiu, cum plec și io o zi și jumate din Sibiu, cum văd brusc numai lucruri faine zise despre mine… ceea ce e o noutate…

  Tudor, mulțam mult de aprecieri. cam exagerezi, zic eu, o țâră (asta ca să nu se vadă că roșesc de mulțumire). chestia asta cu anchetele care nu se mai scriu e una la nivel național, nu doar în presa locală, unde, mai există jurnaliști cu potențial de investigație. doar că fie unde scriu/scriau ei nu mai există ziarul, fie… nu știu, nu mai au chef… prin urmare, chestia asta cu ”cel mai tare” nu prea mai merge într-un oraș unde nu se mai prea lucrează cu genul ăsta publicistic.

  procese? trei până acum, niciunul de dată mai recentă. toate pentru calomnie și insultă. două câștigate rapid, al treilea numai după aproape doi ani: werner keul vroia cu tot dinadinsul să mă ușureze de vreun miliard și jumătate. nu că ar fi avut de unde.

  Carabulea nu m-a mai dat în judecată, deocamdată. a rămas doar acea plângere penală, unde doamna procuror a fost nemulțumită de faptul că ancheta poliției a recomandat NUP-ul în dosarul meu și a cerut noi demersuri. nu m-am mai interesat, chiar, tre să văd cum mai stau lucrurile.

  amenințări: voalat, cu bătaia, pe filiera aceluiași C.. plus un detectiv particular pus să descopere ce interese sunt în spatele articolelor mele. nu am reușit să aflu ce a aflat. sunt chiar curios și io…

  cât privește trimisul soției și copilului de-acasă: ce vrei, dacă unii sunt paranoici din nevoia de victimizare…

  ptiu, da deja am scris o grămadă.
  vezi, Tudore, ce înseamnă să lauzi… oricum, vreau să mulțumesc și mamei mele,tatălui, prietenilor fără de care nu aș fi ajuns niciodată aici amețit acasă, soției și copilului care înțeleg că așa e tati, pletos, și colegilor mei care nu au pus la suflet tot ceea ce am debitat după nunta lui dobre. ștefan dobre

  over…

 2. Citesc si eu articolul asta… mai tarzior asa. Si ma bag si la comentat, ca prea pare a fi aici dialog intre singurele doua persoane implciate. Sa stiti ca citeste lumea… si eu una chiar sunt intrigata. Nu l-am urmarit pe Traian, acu e tarziu sa-i citesc articolele… dar maine, sunt puse pe ordinea de zi.

  Anywayz, bravo Traian daca ai forta sa te lupti in asmenea fel. Tie ce-ti iese totusi? …in afara de procese si amenintari 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.