Salutări din Madrid (2)

Excursia a fost organizată foarte rapid de cei de la Go Travel. Am stabilit detaliile prin telefon şi email şi s-au oferit să ne ajute chiar şi cu posibilităţi de drum până la Bucureşti. În plus, siteurile oferite de ei pentru chack-in online, statusul avioanelor şi posibilităţi de deplasare prin Madrid ne-au scutit de căutări intense pe internet.

Transportul a fost făcut doar pe aeroporturile importante din cele trei capitale pe unde am perindat. Terminalul 4 al aeroportului din Madrid cred că impresionează pe oricine prin mărimea (760.000 mp) şi arhitectura lui. Din 2006, când a fost deschis terminalul, aeroportul a devenit unul dintre cele mai tranzitate din Europa (40 milioane pasageri anual).

Nu cred că e o noutate pentru nimeni dar 3*** stele la un hotel în Spania se pare că înseamnă mai mult decât 3 stele la noi. Singurul lucru neplăcut a fost că trebuia plătit tv-ul, în rest am primit şi internet gratuit (pe ecranul televizorului), pe lângă restul facilităţilor iar vana din baie a fost o relaxare totală.

Salutări din Madrid (1)

Am uitat să vă spun? Weekendul trecut am tras o fugă până la Madrid, aşa… să vedem cum e şi partea spaniolă a Europei.

Cei de la Go Travel ne-au oferit drumul cu avionul (toate taxele incluse + asigurări), cazarea la hotel de 3 stele şi micul dejun. Noi a trebuit doar să avem bună dispoziţie. Şi am avut, cum era să ratăm aşa o excursie?

Drumul a fost ok şi nu am avut peripeţii. Ne-am pregătit chiar de ore întregi petrecute prin aeroportul scump din Ungaria (pentru că am făcut un schimb acolo) dar nu a fost vorba de aşa ceva.

Madridul, oraş frumos, în plină dezvoltare – nu puteai face o poză mai calumea pentru că peste tot se construia ceva, se făcea un pasaj sau o parcare subterană. În rest, un spectacol total oriunde mergeai. Plin de „actori” de moment, pregătiţi să facă spectacolul vieţii lor doar pentru ceva mărunţiş.

Printre actori şi adevăratele formaţii (chiar de ţigani români) de stradă, cerşetorii câştigau o pâine doar făcând în permanenţă gălăgie cu mărunţisul primit într-un pahar de plastic. Enervant moment atunci când stai printre cinci cerşetori de genul ăsta, dar distractiv dacă iei totul ca un spectacol unde fiecare e un actor principal dornic de afirmare.

Cum aş pregăti eu o escapadă la Madrid?

În vacanţe de obicei nu prea aleg destinaţii exotice şi cum în Spania nu am ajuns până acum, cu siguranţă o escapadă la Madrid nu ar strica.

Primul pas în pregătirea excursiei este căutarea unor bilete de avion. La low-cost se mai găsesc pentru anul ăsta cu aprox. 170 euro/persoană. Calculând şi transferul oraş-aeroport aeroport-oraş ajungem pe la 380 euro pentru două persoane.

Pasul doi:
Căutarea unui hotel, hostel sau apartament cât mai central. Două nopţi într-un hotel ieftin de 3 stele ne costă în jur de 150 euro. Micul dejun la hotel este obligatoriu, deci încă vreo 13 euro/pers. acolo unde nu e inclus. Pentru restul meselor cu siguranţă nu suntem în apropierea hotelului aşa că punem deoparte bani de masă prin oraş.

Pasul trei:
Informarea. Trebuie să ştiu dinainte că un tichet de metrou pentru zece călătorii costă 7,40 euro; că Museo National del Prado îl pot vizita gratuit între orele 18:00-20:00, la fel şi Museo National centro de arte Reina Sofia sâmbăta după-masa şi duminica dimineaţa; că la Museo Thyssen voi plăti 6 euro pentru a-l vizita. Trebuie să ştiu dinainte şi că vizitarea catedralelor costă 7 euro; că o halbă de bere pe terasă costă 3,5-4 euro, în local 2,5 euro sau chiar mai ieftin dacă o beau în picioare sau la bar; trebuie să ştiu că merită vizitat stadionul Bernabéu pe care joacă Real Madrid.

Trebuie să ştiu si că cei de la Go Travel au câteva oferte de weekend cu ajutorul cărora se poate ajunge la Madrid cu aproximativ 200 euro/persoană. Dacă vă gândiţi să vă programaţi mini-vacanţa de revelion începeţi de pe acum altfel riscaţi să nu aveţi pe unde vă caza 🙂

Acest articol participă la concursul blogoriada Go Travel.