Sibiu, The Best City To Visit.

Mă ştiţi mândru că sunt sibian aşa că nu cred că va fi o uimire pentru nimeni că anul ăsta vreau ca Sibiu să fie declarat cel mai vizitabil recomandat oraş din lume pentru a fi vizitat în 2013.

Votează Sibiu: Finala!

Sibiu 81.45% (2,630 votes) vs. Bucharest 18.55% (599 votes)

Final Four – Sibiu 93.48% (5,492 votes) vs. Buenos Aires, Argentina 6.52% (383 votes)

Elite 8 – Sibiu 86.49% (512 votes) vs Dublin, Ireland 13.51% (80 votes)

Runda doi – Sibiu, Romania 86.43% (535 votes) vs. Barcelona, Spain 13.57% (84 votes)

Runda trei – Sibiu – 92.33% (349 votes) vs. Florence, Italy – 7.67% (29 votes)

Runda patru – Sibiu – 91.76% (401 votes) vs. Paris – 8.24% (36 votes)

Anil Polat, unul dintre cei mai tari bloggeri de travel în limba engleză, vizitează în fiecare an cel mai atractiv oraş desemnat în urma voturilor cititorilor lui. Nu ar fi rău ca după Sydney (2009), Zermatt (2010), Porto (2011) şi Sarajevo (2012) să vină rândul unui oraş din România. Şi acela să fie Sibiu. Şi nu cred că va fi imposibil având în vedere că în prima rundă de vot oraşul Sibiu a eliminat Shanghai, concursul realizându-se după principiul eliminării. Astfel, săptămâna asta ne întrecem cu minunata Barcelona (dar pe care o vom bate!) urmând ca în fiecare săptămână să ducem o nouă luptă de vot cu un nou oraş din lumea asta largă.

Tricou I like Sibiu

Dacă concursul s-ar termina acum, Sibiu ar fi pe locul doi primul loc în topul celor 128 de oraşe din întreaga lumea ce acum sunt în concurs deci şansele să ajungem cât mai departe sunt reale.

Pentru a vota Sibiu cel mai bun oraş pentru a fi vizitat în 2013, mergi la pagina concursului de pe foxnomad.com (sau direct la vot: Finala!).

Ce ziceţi, merită Sibiu să fie declarat în 2013 cel mai bun oraş pentru a fi vizitat în 2013?

P.S. Mersi Imperator pentru pont şi mulţumesc lui Adrian că a propus Sibiu pentru a intra în întrecere. 

Coreea de Nord, ţara perfectă

M-a luat un dor nebun de vacanţă. După escapada din weekend cu cortul, departe de orice semnal 3G, dorul mă macină şi mai rău aşa că am început să revăd destinaţiile de la Călător în lume. Coreea de Nord este până acum probabil cea mai şocantă dintre ele. Dar s-o luăm pe rând:

– Pentru a ajunge pe cele mai înalte vârfuri ale lumii trebuie să ştii să faci sacrificii. Nu trebuie să te blochezi chiar dacă omul de lângă tine rămâne fără degete (degerate) sau dacă treci pe lângă cadavre în drumul tău spre vârf.

– În unele zone din India morţii se aruncă în mare, oarecum incineraţi. Cu cât eşti mai sărac, cu atât mai puţin te ard (că doar e scumpă incinerarea) aşa că nu e o întâmplare ca din mare să fie pescuite de către câinii înfometaţi câte o mână sau un picior chiar pe plaja unde stai la soare.

– Marocul este o ţară săracă care are o infrastructură de nota zece. Autostrăzi şi trenuri ce fac legătura de oriunde până oriunde.

– Islanda a fost o revelaţie pentru mine. Cu peisajele uimitoare, pământul vulcanic şi pustietatea ei.

– Burundi este exemplul concret că dacă noi suntem în lumea a treia, există şi ţări de lumea a 7-a. Unii locuitori din Burundi nu au văzut în viaţa lor un duş, copiii nu ştiu ce-s alea baloane şi bucătăria lor înseamnă un ceaun şi un foc în faţa casei de chirpici.

– Coreea de Nord este însă perfecţiunea supremă: Continuă să citești Coreea de Nord, ţara perfectă

Vacanţa Secretă

Ştiţi doar că iubesc ca lumea să fie a mea! Nu scap nici o ocazie să călătoresc şi aş pleca chiar acum, fără haine şi valize, dacă mi-ar propune cineva o excursie.

Tocmai la asta m-am gândit atunci când le-am propus celor de la Fly.ro şi Eximtur un nou serviciu turistic numit sugestiv Vacanţa Secretă şi care va face exact ce îi spune numele – va oferi vacanţe clienţilor fără ca aceştia să ştie unde (şi de multe ori când) le va petrece.

Sistemul e simplu: eu, clientul, merg la Eximtur şi spun că vreau o vacanţă, care e bugetul meu şi dacă vreau ceva fiţos sau merge şi economic. De ce să fac asta? Pentru că îmi place să simt că trăiesc momentul sau pur şi simplu nu am timp să caut cele mai bune oferte pentru concediuEximtur cu ajutorul Fly.ro analizează cererea mea şi realizează un aşa-zis profil al turistului din mine. Pentru asta trebuie să răspund la câteva întrebări simple gen:

  • Doriţi o vacanţă relaxantă sau una de aventură gen safari?
  • Doriţi să vizitaţi un singur loc/oraş sau preferaţi un circuit turistic?
  • Vă atrage mai mult marea sau muntele?

Apoi nu mai am de făcut decât să aştept ziua cea mare. Exact aşa cum am făcut şi eu cu Diana până astăzi. Pentru că orice serviciu trebuie testat înainte de a-l arunca pe piaţă, voi pleca chiar mâine în Vacanţa SecretăDiana nu ştia nimic până acum aşa că află deodată cu voi că trebuie să-şi facă bagajele pentru un citybreak aventuros. Acum a aflat despre excursie, mâine dimineaţă va primi primul plic cu informaţii despre ce autocar trebuie să ia, de unde şi la ce oră iar pe după-masă va afla care e destinaţia finală… o va afla în aeroport, doar atunci când va primi biletul de călătorie.

Sunt sigur că asta va fi una dintre cele mai palpitante aventuri ale ei pentru că dorinţa de cunoaştere, adrenalina şi curiozitatea vor intensifica la maxim trăirile din vacanţă şi totul va rezulta într-o experienţă de neuitat şi de povestit până şi nepoţilor. Sper doar să-şi ia hainele potrivite pentru vremea de acolo.

Vom avea pentru voi multe poze, filmuleţe, bucurie şi… magneţi de frigider. Primul magnet de frigider din oraşul în care vom merge îl va primi cel/cea ce ghiceşte unde ne vom petrece Vacanţa Secretă.
Aşa că… începeţi pariurile! 😀

Falimentul Blue Air pleacă de la Sibiu

În septembrie 2010 îmi arătam îngrijorarea faţă de posibilul faliment Blue Air. Se dovedeşte acum că pe bună dreptate. Adevărul spune că în perioada 17 mai – 20 octombrie 2010, Blue Air a acumulat datorii faţă de Aeroportul Internaţional Sibiu de aproape 3 milioane de lei.

Aeroportul Internaţional Sibiu a depus la începutul lunii aprilie 2011 cerere de deschidere a procedurii insolvenţei, împotriva debitoarei S.C. Blue Air Transport Aerian SA, la Tribunalul Bucureşti.

Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 16 august 2011.

Sursa: Adevărul de Seară Sibiu.