Restaurarea/reconstrucţia/modernizarea Cetăţii Alba Carolina

Ce sunt sibienii cu nasul pe sus după 2007 dar să vedeţi ce vor deveni cei din Alba-Iulia în câţiva ani… Deja mulţi consideră Cetatea Carolina de la Alba Iulia următorul Sibiu din punct de vedere turistic, lucrările de acolo schimbând total faţa cetăţii şi a oraşului. Pe lângă lucrările de restaurare, reconstrucţie şi modernizare a întregii cetăţi, încet-încet se începe şi o promovare agresivă a oraşului. Inclusiv la Tag the Flag, pe cei veniţi din Alba-Iulia i-am auzit spunând doar cât de frumos e oraşul lor şi de ce trebuie obligatoriu să mergem cu toţii să-l vedem.

Excursia Redescoperă România mi-a oferit o zi întreagă cu primarul oraşului şi directorul Grup Corint, firma ce a câştigat licitaţiile de la Cetatea din Alba. Am văzut şantierele, am urmărit planurile de viitor şi am descoperit cum va arăta în vreo 2 ani cetatea. Sunt multe de spus despre lucrările de acolo – arhitectural, în ceea ce priveşte restaurarea şi impactul urbanistic, dezvoltarea turismului şi, indirect, oraşului Alba Iulia şi a cetăţenilor. O iau pe rând:
Continuă să citești Restaurarea/reconstrucţia/modernizarea Cetăţii Alba Carolina

Amintiri din Alba-Iulia

Am ajuns si noi de juma’ de ora in Alba-Iulia si deja am devenit un sentimental si jumatate. Aici mi-am petrecut majoritatea vacantelor de vara atunci cand eram copil, la bunica ce din pacate acum nu mai e.

Eu nu mi-am petrecut verile prin sate fugind pe campuri si mulgand vaci, in vacantele mele jucam toata ziua Kems pe treptele de beton din fata blocului si, atunci cand ne saturam de impartit carti, mai trageam cate-o Urmaritea, joc mult prea popular prin Alba. Continuă să citești Amintiri din Alba-Iulia

Pestera Scarisoara

Probabil ca sunt un ignorant dar pana mai ieri nu stiam de ghetarul Scarisoara.

Asta imi da o stare de ingrijorare. Traiam cu impresia ca pana la varsta asta vizitasem mare parte din Transilvania sau daca nu o vizitasem eu macar o facuse un prieten care sa-mi fi povestit cat de cat in detaliu ce a vazut.

Petrecand doar ziua de ieri cu cei de la Redescopera Romania, mi-am dat seama cat de putine locuri stiu eu de fapt. Continuă să citești Pestera Scarisoara