Pe drum de la Bucureşti

Ieri, venind cu ceva autocar de la Bucureşti spre Sibiu, şoferul a oprit la un restaurant de pe Valea Oltului, ne-a dat pauză jumătate de oră şi, practic, ne-a închis pe dinafară ca să fim oarecum obligaţi să intrăm în restaurantul cu pricina. De cum am intrat, era clar că e un punct unde zeci de autocare opresc pentru ca pasagerii să înfulece câte ceva.

M-am aşezat şi eu la o masă şi am comandat ciorba ce o aveau pregătită (pentru că ce voiam eu nu aveau „pe stoc”). E clar că acolo am mâncat cea mai proastă ciorbă din ultimul an: foarte rece şi cu gust de ars. Dar la fel de clar este că am primit cea mai bună smântână ce am mâncat-o vreodată, cu o consistenţă ca de unt. Nici măcar de margarină ci de unt… de o întindeai pe pâine cu cuţitul. Deci, dacă vă treziţi şi voi obligaţi să aşteptaţi jumătate de oră la Balta Verde, comandaţi un coş de pâine şi smântână 🙂

baltaverde.ro

 

O surpriza placuta de la Pensiunea Perla Oltului din Calimanesti-Caciulata

Dap, am ramas blocati intr-o benzinarie pe undeva prin Calimanesti-Caciulata. Oamenii au inchis toata Valea Oltului asa ca nu am mai putut avansa cu autocarul. O prostie, pentru ca soferul a fost oprit din drum inca de la iesirea din Rm Valcea dar el a insistat sa-si continue traseul si sa tina toti pasagerii o noapte intreaga in mijlocul pustietatii. Asta insa trebuie sa fie subiectul unui alt articol pentru ca a fost o adevarata aventura.

Cert e ca acum noi doi am scapat de chinul dormitului pe-un scaun rece de autocar. Asta pentru ca imediat ce am spus de patanie pe Facebook, mai multa lume a vrut sa ne sara in ajutor (sa ne trimita bani, ganduri bune sau sfaturi) dar cel mai bine ne-a cazut faptul ca in doar jumatate de ora am fost pescuiti de la locul cu pricina si dusi la o pensiune in Calimanesti-Caciulata, pensiune care arata mai degraba a hotel.

Oamenii de aici au venit dupa noi cu masina, ne-au cazat si ne-au dat de mancare pe moka doar ca Continuă să citești O surpriza placuta de la Pensiunea Perla Oltului din Calimanesti-Caciulata