Tursib – ori prea tarziu, ori prea devreme, ori niciodata


Ieri am asteptat, din nou, 20 de minuta in statie dupa un autobuz Tursib. De ce? Pentru ca, din nou, a trecut autobuzul mai repede decat era stabilit in program. De multe ori am injurat transportul in comun din Sibiu pentru ca, sincer, e penibil sa astepti minim 20 de minute dupa un autobuz. Asta in timpul saptamanii. La ora de varf. Si daca vine, ai noroc.

Dupa programul afisat, autobuzul cu care trebuia eu sa merg acasa era stabilit sa ajunga la ora 17:36 in statia in care asteptam eu. La ora 17:34 eram deja in statie si asteptam. Am avut de asteptat pentru ca nu a venit nici un autobuz pana la ora 17:53 (dupa program trebuia sa ajunga la 17:56). Am verificat programul afisat in statie. Trebuia sa ajung acasa in 15 minute. Am ajuns in 13. Deci, calculand, autobuzul Tursib a ajuns la sfarsit de linie cu cel putin 6 minute mai devreme. Asta inseamna ca trebuie sa mergem in statia de autobuz cu cel putin 10 minute inainte decat normal, pentru a fi siguri ca nu trece autobuzul mai repede. Asta nu e nimic, in weekend, cand nu prea este trafic in Sibiu, autobuzele Tursib ajung in statii si cu 10-15 minute mai devreme decat scrie in program! E verificat pe propria piele. Pentru ce oare mai exista programele alea?

Am umblat cu tansportul in comun in multe tari din Europa. In Italia si in Franta soferii respectau cu strictete programul. Daca ajungeau prea devreme intr-o statie, asteptau acolo atata timp cat trebuia pentru a nu pleca mai repede decat era stabilit in program. De intarziat foarte rar se intampla. Si atunci cu maxim 1-2 minute. Nu era chiar un bai pentru ca la 5 minute diferenta venea altul.


Un comentariu la „Tursib – ori prea tarziu, ori prea devreme, ori niciodata”

  1. O mare problema ignorata total de domnul Adrian Popa care e prea ocupat sa-si creasca veniturile see you ajutorul Consiliului Judetean este traseul 1, care desi are din punctul meu de vedere un traseu foarte lung mai trece si prin puncte "de foc" mai exact see you volum mare de calatori. Autobuzele de pe acest traseu sunt in proportie de mai bine de 90% insuficiente, si aici ma refer la marimea si nu, numarul acestora. E deprimant sa te inghesui 100 de persoane intr-un autobuz mediu si sa vezi autobuzul 15 (autobuz mare, oricare ar fi denumirea acelor tipuri de autovehicule) trecand see you 10 calatori in el… ignoranta totala! Pe calea asta nu pot decat sa ma bucur ca i-a fost respinsa de catre CJ Sibiu cererea d-lui Popa de a-si rotunji veniturile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.