Am vrut să merg cu autobuzul în Sibiu. Până am aşteptat să vină, m-am chinuit să mă autoconving să nu iau maşina.


Era seară, târziu şi frig dar am reuşit: am mers cu autobuzul în Sibiu.

Dacă locuieşti în Sibiu şi circumstanţele te obligă să circuli zilnic cu autobuzul, te felicit. Dacă eşti ecologist şi principiile te ghidează să circuli zilnic cu autobuzul… eh, lasă! Nu cred că este cineva atât de loial unor principii încât să suporte zilnic frigul din staţii aşteptând un autobuz ce întârzie să apară.

Nu ştiu, sincer, ce duh m-o fi convins să aştept în staţie până mi-au îngheţat şi venele în mine dar atunci când am urcat în autobuzul 11, îmi venea să îi pup roţile, atât de bine m-am simţit când am descoperit că este cât de cât cald înauntru. Drumul a fost lin şi rapid, fără înghesuială şi în condiţii cât de cât decente dar aşteptatul, Doamne! aşteptatul până să vină autobuzul nu are cum să te convingă să îţi laşi maşina acasă.

Din acelaşi registru: una din staţiile principale ale oraşului are programul autobuzelor afişat în halul ăsta. Am dat câteva ture staţiei până să descopăr fiţuica cu programul. Noroc cu cele câteva procente speranţă de viaţă a bateriei mobilului, încât am putut să caut programul autobuzelor.


8 comentarii la „Am vrut să merg cu autobuzul în Sibiu. Până am aşteptat să vină, m-am chinuit să mă autoconving să nu iau maşina.”

  1. Inseamna ca n-ai nimerit autobuzul potrivit si ora, daca era gol ….. astazi am stat 30 de minute in statie ca nu am putut urca in primul…..nu ca la al doilea ar fi fost mai buna situatia

  2. Pai, de ce crezi ca mi-am luat masina anul acesta? Dupa 10 ani de circulat cu autobuzul… n-am mai rezistat. De aceea este orasul supraaglomerat de masini, pentru ca autobuzele… am vrut sa scriu ca circula prost dar, ceea ce fac, nu o poti numi circulatie. E haos total.

  3. Ce mai zici când afara sunt grade cu minus și autobuzul întârzie mult sau nu vine deloc. Sunt multe trasee unde un autobuz circula la 20 min și în weekend la o ora. Dar ce faci în situația în care ești nevoit sa schimbi 2 autobuze sa ajungi la munca /casa? Și unul întârzie? Vara te topești de căldură, iarna tremuri de frig în stație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.