Un răspuns pentru Nicolle Stănese


Ieri am fost invitat la „Raluca şi Răzvan” la Antena 1. Nicolle a insistat puţin cu o întrebare pe care am încercat să o evit pentru că altfel puteam aluneca într-o discuţie nu tocmai potrivită pentru formatul emisiunii. Întrebarea a fost: „Am un blog critic?” şi ca să nu rămân dator cu răspunsul, pe scurt: orice critică e construtivă, deci da, şi blogul meu are uneori mesaje critice. Dacă prin critică însă Nicolle se referea la bârfe, scandaluri, atacuri nefondate şi presupuneri… ştiţi bine că nu sunt genul ăla de om.

Dezvoltând puţin subiectul – în presă, majoritatea emisiunilor de acum sunt de scandal şi scuza realizatorilor întotdeauna este că asta cere publicul, telespectatorul. Probabil că dacă nu ar fi existat CNA-ul, până acum am fi văzut mult mai multe decât ar fi permis chiar şi de conştiinţă. Dacă Măruţă mâine ar face o altă emisiune şi-ar continua viaţa cu capul sus pentru că, bine-înţeles, el şi-a făcut doar datoria distrugând o emisiune ca Happy Hour.

În schimb, blogurile de scandal sunt blamate şi bloggerii ce scriu pe astfel de bloguri vor fi întotdeauna văzuţi cu ochi răi. Dacă mâine s-ar reprofila pe un blog de gătit de exemplu, nimeni nu l-ar mai citi pentru că, normal, el este bloggerul ăla de scandal. Aici nu mai intervine dorinţa publicului, a cititorului. Nici măcar CNA-ul ci doar autocenzura, deci bunul simţ, conştiinţa.

Procentual, blogurile de scandal sunt infinit mai puţine decât emisiunile şi ziarele de scandal. Cu toate astea, unii sunt văzuţi ca făcându-şi doar datoria, ceilalţi ca oameni răi. De parcă nu ar trăi cu toţii în aceeaşi economie, cu acelaşi public însetat de scandal.

Am câtuşi de puţină dreptate sau nu?


8 comentarii la „Un răspuns pentru Nicolle Stănese”

 1. Tudor, ai mare dreptate in ceea ce priveste „calitatea” emisiuniilor pe care le vedem azi la televizor. Din pacate foamea nebuna de raiting e prea mare si se pare ca raiting= scandal, mizerie si silicoane de diferite marimi expuse cat mai in detaliu posibil. Asta, in tara in care traim.Refuz sa cred ca in strainatate lucrurile au coborat chiar atat de mult. Sa stii ca din pacate o mare parte din publicul activ, vrea sa vada asa ceva la televizor, dar asta nu e o scuza. Acea parte a publicului se poate educa daca ne chinuim putin. Recunosc ca sunt dezamagita de tot ce se intampla in televiziunea din Romania si recunosc ca in aceste conditii nu imi doresc sa fac cariera in acest domeniu. Daca pentru a face raiting trebuie sa iti expui culoarea lenjeriei in public, multumesc, nu! 🙂 Cred insa, ca ieri m-am exprimat putin gresit. De fapt intrebarea era daca iti castigi cititorii acestui blog, cu barfe, scandal, informatii false sau aruncand cu mocirla in anumite persoane pe care poate nici nu le cunosti…m-am convins singura ca nu e asa si ai mai castigat inca un cititor 🙂 O zi buna si multumesc pentru raspuns!

 2. In urma intensificarii ritmului postarilor pe blog . am inceput sa fiu amenintat , mi se asculta telefoanele , etc. Sunt o persoana obiectiva , care are la indemana documente si surse credibile , as vrea sa stiu daca in caz de forta majora pot apela la sprijinul tau pe viitor pentru publicarea unor documente ( inclusiv stenograme ) . Cei de la putere sunt foarte deranjati de demersurile mele la APIA – BUCURESTI , la DNA ,si la alte structuri . Sunteti o persoana influenta in randurile bloggerilor sibieni , si vrem nu vrem , ne convine sau nu ne convine trebuie sa recunoastenm ca gazetari gen VASILE ANTIPA sunt depasiti . din toate punctele de vedere . Va trimit alaturat un nr.de telefon ( 0763527xxx ) , la care in eventualitatea in care considerati ca merita sa discutam ma puteti suna . Pe aceasta cale , va multumesc pentru mesajele trimise pe adresa mea de mail , as fi participat cu mare placere , desi sunt convins de faptul ca sunt o persoana incomoda prin prisma subiectelor abordate in unele dintre blogurile mele , dar totusi mi-ar face o deosebita placere sa va cunosc .
  Cu stima si deosebit respect ,
  LUCIAN-VALERIU PISICA

 3. @Nicolle Stanese
  am inteles de ieri ce ai vrut sa intrebi si tocmai de aia am ezitat sa raspund. vorbind in continuare de barfe/barfitori le facem jocul celor care din asta traiesc…nu cred ca merita 😀

 4. @lucian
  nici ca se putea un comentariu mai bun la articolul asta 🙂
  daca ar fi sa public tot ce primesc as fi obligat probabil sa vizitez si eu mai mult tribunalele si sincer nu am timp si chef de asta.
  contactati-ma doar daca aveti dovezi concrete.

 5. Multumesc pentru bunavointa acordata . Deocamdata , stau in expectativa si sper intr-o solutionare favorabila mie a sesizarii trimise la DNA .Sper sa ne auzim dupa .
  Respecte .
  Lucian-valeriu Pisica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.