Universitatea Ion Mincu – (anti)reclama


La viata mea, am urmat si cursurile Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti. Au deschis in 2003 o sectie si la Sibiu, in Piata Mica, sub denumirea de Colegiul de Conservare si Restaurare, Sibiu. Intre timp a devenit facultate. De 3 ani. Anul acesta, examenul de admitere va avea loc in 12 septembrie.
Dar, de fapt, eu nu vreau sa le fac reclama. Vreau doar sa-i atentionez pe cei care au intentii de a urma facultatea asta. Aveti grija de chitante! Tineti de ele, pastrati-le bine, pentru ca o sa va treziti cu restante de plata. Contabilitatea de la Bucuresti a facultatii functioneaza perfect – suge bani si de unde teoretic nu poate. Eu, dupa 2 ani de la absolvire, nu imi pot ridica diploma de absolvire pentru ca mi-au fost inventate niste restante la taxe. Normal ca daca acestea existau, nu aveam ce cauta la licenta. Licenta care am dat-o si am luat-o. Problema e ca aproape toti care au trecut prin facultatea asta sunt in aceeasi situatie. Nu cu aceleasi sume datorate. Unii si cu aproape 200 euro restanta. De fapt, nici nu se stie ce restante de plata am eu pentru ca exista doua liste diferite in care sumele nu coincid.
Problema mea e si mai grava. Mi s-a spus ca eu am restante din primul an de studii. Nu stiu cum am reusit sa trec si de licenta cu restanta dar… inventia e inventie. E adevarat ca in al doilea an ne-au fost ceruti pe anul precedent mai multi bani decat aveam trecuti in contract. Au marit taxa retroactiv. Asta dupa ce la examen s-a spus ca ea va fi 350 dolari iar cand a trebuit sa semnam contractele ne-am trezit cu 350 euro. Problema cu marirea taxei de studii retroactiv s-a rezolvat atunci. Aparent. Se pare ca dupa licenta s-au hotarat totusi sa mai suga niste bani de la bietii absolventi. Dupa cum spuneam, problema mea este ca nu am chitantele ca sa dovedesc plata taxei integral. Asta pentru ca am primit bursa de studii, banii venind de la un minister din Germania. Chitantele, evident, sunt acolo. Eu nu am primit copii, doar facultatea Ion Mincu. Care, se pare, le face disparute.
Ce e de facut?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.