Ups! Începe construcţia aeroportului Braşov-Ghimbav.


Şi cu asta zona centrală a ţării va deveni cea mai atractivă turistic din punctul meu de vedere. Cu un Sibiu cultural şi frumos, cu o cetate Alba Carolina reînviată, cu o Sighişoara atractivă, cu un Braşov turistic, cu pârtii de ski tot mai multe şi cetăţi săseşti nenumărate, dacă se gândeşte un program turistic unitar cred că va putea fi o zonă de lăudat străinilor. Autostrăzile alea mai trebuie făcute şi aeroportul de la Braşov terminat care se zice că în doi ani va fi funcţional.

Pe de o parte mă bucură construirea aeroportului de la Braşov (am spus mai sus de ce) dar pe de altă parte mă întristează pentru că nu văd să se mişte prea bine sibienii de la aeroportul nostru. Şefia Consiliului Judeţean de la Sibiu s-a schimbat anul ăsta, venind populistul Ioan Cindrea în locul sasului de la FDGR. Imediat au început valurile de promisiuni şi declaraţii şi propuneri aberante care pe mine unul mă cam zgârie la ureche. Nu pentru că nu aduc veşti bune ci pentru că aici, la Sibiu, m-am dezobişnuit să aud promisiuni peste promisiuni. Saşii ce ne conduc de ani buni tac şi fac şi, sincer, sunt mai câştigaţi aşa.

Dar nu-i nimic, e bine că avem promisiuni pe care să le punem în balanţă cu practica după care să decidem dacă au fost fondate ori ba şi de care să conteze votul nostru la următoarele alegeri. Alegeri până la care şi Aristotel Cancescu (preşedintele Consiliului Judeţean Braşov) va trage tare să aducă turismul aerian în propria curte. O luptă ce-o voi urmări îndeaproape şi care va conta mult.


10 comentarii la „Ups! Începe construcţia aeroportului Braşov-Ghimbav.”

  1. Da si nu: brasovenii oricum mergeau la Bucuresti pt zboruri / strainii care au treaba acolo vor zbura direct la bv, dar poate pana acum zburau la Buc / companiile aeriene poate considera ca-s mai castigate daca stau in zona centrala a Transilvaniei, la Cj si Tg Ms. Ei sa-l faca intai 🙂

  2. @ Calin Turcu
    Eu ma gandesc asa: cel putin pe timp de iarna brasovul are mult mai mult de oferit iar in restul anului cred ca egaleaza sibiul ca turisti straini. Vazand cifrele astea, o companie aeriana ce transporta turisti probabil ca-si indreapta ochii mai mult spre brasov decat spre sibiu pentru ca e castigata pe toata perioada anului.

  3. In zadar, daca nu mai e Udrea la carma turismului…. :))))))) cine sa se mai ocupe de frunze la caini prin spotuir publicitare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.