Ups! Începe construcţia aeroportului Braşov-Ghimbav.

Postat in: 19/11/2012

Şi cu asta zona centrală a ţării va deveni cea mai atractivă turistic din punctul meu de vedere. Cu un Sibiu cultural şi frumos, cu o cetate Alba Carolina reînviată, cu o Sighişoara atractivă, cu un Braşov turistic, cu pârtii de ski tot mai multe şi cetăţi săseşti nenumărate, dacă se gândeşte un program turistic unitar cred că va putea fi o zonă de lăudat străinilor. Autostrăzile alea mai trebuie făcute şi aeroportul de la Braşov terminat care se zice că în doi ani va fi funcţional.

Pe de o parte mă bucură construirea aeroportului de la Braşov (am spus mai sus de ce) dar pe de altă parte mă întristează pentru că nu văd să se mişte prea bine sibienii de la aeroportul nostru. Şefia Consiliului Judeţean de la Sibiu s-a schimbat anul ăsta, venind populistul Ioan Cindrea în locul sasului de la FDGR. Imediat au început valurile de promisiuni şi declaraţii şi propuneri aberante care pe mine unul mă cam zgârie la ureche. Nu pentru că nu aduc veşti bune ci pentru că aici, la Sibiu, m-am dezobişnuit să aud promisiuni peste promisiuni. Saşii ce ne conduc de ani buni tac şi fac şi, sincer, sunt mai câştigaţi aşa.

Dar nu-i nimic, e bine că avem promisiuni pe care să le punem în balanţă cu practica după care să decidem dacă au fost fondate ori ba şi de care să conteze votul nostru la următoarele alegeri. Alegeri până la care şi Aristotel Cancescu (preşedintele Consiliului Judeţean Braşov) va trage tare să aducă turismul aerian în propria curte. O luptă ce-o voi urmări îndeaproape şi care va conta mult.


10 Responses to “Ups! Începe construcţia aeroportului Braşov-Ghimbav.”

 1. Calin Turcu Răspunde

  Da si nu: brasovenii oricum mergeau la Bucuresti pt zboruri / strainii care au treaba acolo vor zbura direct la bv, dar poate pana acum zburau la Buc / companiile aeriene poate considera ca-s mai castigate daca stau in zona centrala a Transilvaniei, la Cj si Tg Ms. Ei sa-l faca intai 🙂

 2. Ce Merita Răspunde

  @ Calin Turcu
  Eu ma gandesc asa: cel putin pe timp de iarna brasovul are mult mai mult de oferit iar in restul anului cred ca egaleaza sibiul ca turisti straini. Vazand cifrele astea, o companie aeriana ce transporta turisti probabil ca-si indreapta ochii mai mult spre brasov decat spre sibiu pentru ca e castigata pe toata perioada anului.

 3. Mari Răspunde

  In zadar, daca nu mai e Udrea la carma turismului…. :))))))) cine sa se mai ocupe de frunze la caini prin spotuir publicitare?

 4. gas Răspunde

  @ Bisziok Calin
  Frumos daca te parasutezi din avion direct in centru. Ca in rest ai parte tot de cate 3-4 guri de canal la 5-10m parcursi si de drumuri pline de gropi.

 5. Cipriana Busoniu Răspunde

  Nu- prea vad rostul,tiunand cont ca bucurestul este relativ aproape

Nu-ti fie frica! Comenteaza: