Vă mai aduceţi voi aminte de Pegas-urile din copilărie?


Şi astăzi văd în faţa ochilor prima mea bicicletă. Îmi vedeam de la geamul apartamentului de la etajul trei cum se apropiau părinţii de casă. Ea mergând agale, mândră, el ţinând de coarne o bicicletă, acea bicicletă ce urma să devină motivul de ceartă cu fratele meu pentru următorii 3 ani.

În cartier existau doar trei biciclete Pegas Modern. Ştiţi voi, bicicleta aia cu şa lungă şi coarne înalte pe care te închipuiai conducând un Harley. Una era a unui vecin mai mare cu 3 ani, din scara de vis-a-vis, a doua era a unui copil care a primit-o la 6 ani şi care rămânea zilnic fără ea pentru că toţi băieţii mai mari i-o luau ca să se laude prin cartier iar a treia Pegas Modern apărea din când în când prin faţa blocului nostru, atunci când băieţii de la blocurile de la stradă făceau câte un tur de cartier în gaşcă de 10-15 biciclete. Pegasul ăsta era, indiscutabil, întotdeauna în faţa coloanei.

Atunci când îi vedeam pe ai mei cât un purice, ştiind de la fratele meu că o să vină acasă cu o bicicletă (fratele meu întotdeauna trăgea cu urechea şi ştia ce urma să se întâmple) mă visam deja ţinănd strâns de coarnele alea înalte. Mă închipuiam cu o linguriţă pentru îngheţată, dinaia de plastic, lipită de cadru în aşa fel încât să facă gălăgie atunci când spiţele o loveau în mers. Ca să mă vadă tot cartierul ce bicicletă am. Ce mai, credeam că voi fi acel posesor de Pegas Modern.

Am primit în schimb o bicicletă înaltă, fără bară, de fete, roz cu puţin alb şi 18 viteze.
Încă îmi mai doresc Pegas-ul ăla. Şi o să-l am!


15 comentarii la „Vă mai aduceţi voi aminte de Pegas-urile din copilărie?”

  1. eu am numai amintiri frumoase cu pegasul meu din copilarie … pacat ca nu aveam aparat foto pe vremea aceea …

  2. eu am avut un pegas portocaliu! am invatat sa merg prin casa, adica in apartament. Peretii n-au mai fost niciodata cum erau odata :))))

  3. mare noroc cu PEGASUL ca asa am invatat sa ma dau pe bicicleta!
    Daca nu era PEGASUL azi foloseam doar masina, pentru ca nu stiam de bicicleta, si desigur sufeream de sedentarism si obezitate!

  4. ohhh da…şi chiar marţi am vorbit de prima mea bicicletă. Un PEGAS… adus de la Braşov…de care eram foarte mândră şi la prima ieşire am zgâriat-o „într-un” camion parcat. A fost tragedie !

  5. Imi aduc aminte ca vecina mea pe atunci (in copilarie ) avea un pegas….si tare mult imi mai placea..imi placeau ghidoanele :)..de fiecare data cand se dadea oftam si imi inchipuiam ca am si eu..Intr-o zi am rugat o sa ma dea si pe mine si de atunci la fiecare plimare a ei ma lua si pe mine..si ma simtiam de parca a si fi fost intr-o decapotabila 😛 Faina si bita asta noua !!Viva Pegas !!!!:D

  6. si dupa Pegas a urmat cel mai tare MTB de la magazinul Surmont de pe Str. Avram Iancu, va mai amintiti de acel magazin, aceasta se intampla in 1996

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.