Verde pentru biciclete !


Mă bucur că am fost printre participanţii „Numărătoarei (de biciclete) de primăvară” de la Timişoara, pentru că am văzut în sfârşit cum se organizează o mega-plimbare cu bicicletele. Anul trecut am strigat să strângem rândurile şi în Sibiu, într-o Masă Critică, ceea ce am şi făcut în câteva rânduri. Prima Masă Critică serioasă de anul ăsta ar putea avea loc chiar vineri, în 30 aprilie. Dar nu despre asta vroiam să vorbesc acum.

După cum ziceam, m-am numărat printre cei aproximativ 1000 de biciclişti ce au pedalat sâmbătă dimineaţă prin Timişoara. Nu au fost doar localnici, pe drum am întâlnit mai multe maşini ce se îndreptau spre Timişoara, cu bicicletele în portbagaje. Iar pentru un plus de imagine au fost invitaţi să pedaleze şi Florin Chilian alături de mai mulţi bloggeri cunoscuţi.

Păcat că ploaia a speriat mulţi biciclişti de ocazie, altfel ar fi fost probabil chiar şi dublu de participanţi. Dar şi aşa e fost mai mult decât emoţionant să pedalezi alături de atâţia biciclişti.
M-am mirat totuşi că nu au fost prea mulţi copii şi oameni mai înaintaţi în vârstă, aşa cum am văzut la Sibiu de exemplu.

În general, şoferii au fost disciplinaţi. Nu am auzit deloc claxoane. Bine, şi maşinile de poliţie ce ne-au escortat permanent probabil au avut un efect de înţelegere asupra şoferilor, deşi au trebuit să aştepte minute bune să treacă toată coloana de biciclişti. Am văzut totuşi un incident – un taximetrist lovind uşor cu maşina pe unul dintre organizatori. Poliţia a venit, a văzut, a comentat ceva şi cam atât. Taximetristul a plecat în trombă, jonglând pur şi simplu cu viteză printre biciclişti.

Cu ocazia asta, campania „Angajatori pe 2 roţi” a mai adunat 200 de timişoreni ce vor merge de acum cu biciletele de şi la locul de muncă. Bega Grup a donat biciclete angajaţilor lor şi am înţeles că până la sfârşitul anului vor mai dona 800. Bravo lor. Poate de acum vom vedea şi pe străzile din România mai mulţi oameni la costum (şi nu numai) pedalând.

Mai jos, un filmuleţ cu majoritatea participanţilor:Un comentariu la „Verde pentru biciclete !”

  1. Pingback: 2010 în câţiva paşi… | Ce merită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.