Vezi filmul Incendies


Nu pot să-mi aleg cuvintele. În minte îmi trec atât de multe scene şi replici încât nici nu ştiu care ar fi mai importante pentru a fi amintite. Mă uit de 15 minute în gol şi nu-mi revin după fiorii ce mi-au pătruns întregul corp atunci când copiii au aflat adevărul.

Prima oară am auzit de Incendies de la Teo. Puteţi citi la el povestea mai pe larg a filmului. Mie îmi mai trebuie câteva ore să-mi revin, pentru a putea scrie. Foarte pe scurt, doi copii află după moartea mamei că mai au un frate şi că tatăl lor, chiar dacă îl credeau mort, mai trăieşte. Rugămintea mamei lor a fost să-i găsească, în felul ăsta readucându-i liniştea. Aşa ajung să afle adevărata viaţă a mamei lor.
Finalul e cutremurător, întreg filmul îţi arată fără perdea drama prin care trec oameni de lângă tine. E cu siguranţă de văzut.


2 comentarii la „Vezi filmul Incendies”

  1. mie mi-a venit sa plang de la inceput… cand propria familie iti omoara iubitul (si apoi iti instraineaza copilul nou-nascut) cu BUNA STIINTA si cu sange rece este cu adevarat ceva inuman, de neconceput si cutemurator si reprezinta sursa dramelor care au urmat. cred ca pentru multi finalul filmului s-a produs odata cu aflarea acelei triste coincidente care te lasa cu gura cascata, insa ceea ce urmeaza este foarte emotionant si anume faptul ca mama a reusit cumva sa-i separe pe „cei 2” si sa-i spuna fiului ca l-a iubit toata viata si il iubeste neconditionat… si ca pana la urma toti copiii ei au fost facuti din dragoste…
    eu chiar imediat dupa film am cautat conjectura lui syracusa, am crezut ca gasesc o demostratie pentru 1+1=1 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.