Vir-şli. Alergând pentru/după Virşli.


Tocmai ce m-a lovit un miros de virşli din frigider de-mi sare muştarul doar gândindu-mă cât de mult mă voi chinui apoi să scot mirosul din el. Nu-i bai însă, îi las la rece pentru a avea ce mânca cel puţin vreo două săptămâni de aici înainte.

În sfârşit papilele-mi gustative au făcut cunoştinţă cu Virşli. Acel virşli din carne de oaie (sau capră) în amestec cu carnea de porc ce are aspect de crenvurşti (adică preparaţi în perechi). M-am chinuit, ce-i drept, să memorez numele cârnăciorilor dar acum îmi iese (aproape) de fiecare dată fără nici să mă mai gândesc. Vir-şli. Virşli. Hai că nici nu-i greu.

VizitainHD01

Interesant este că bunătatea asta de carne nu se vinde şi la tarabele pieţelor bucureştene, aşa cum de exemplu găsim mai peste tot brânza de Sibiu sau pepenele de Dăbuleni. Virşli se găseşte strict în zona judeţului Hunedoara, mai exact în zona Haţegului şi zona Bradului, fiecare producător de virşli de aici având propria reţetă moştenită din moşi strămoşi. Încet, încet, însă, cred că vom vedea tot mai mult virşli pentru că prea mândri sunt hunedorenii de el, organizând chiar şi un festival la Castelul Corvinilor şi un semimaraton care să-l sărbătorească.

Aveam de gând să fac un concurs aici pe blog în urma căruia să ofer virşli unui cititor. Dar nu mă lasă inima stomacul! 😀

VizitainHD02

Vizită în HD 2013 a fost un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgău şi HD Travel. Proiectul este susţinut de Primăria Oraşului SimeriaAgenţia de turism TOC InternaţionalBest Hotel HunedoaraCred ONGCastelulCorvinilorHD.roWebbusiness.ro. Partener media: săptămânalul REPLICA.


4 comentarii la „Vir-şli. Alergând pentru/după Virşli.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.