Nu (mai) suport emisiunea Visuri la cheie


Deși ar trebui să fiu fericit că o emisiune de amenajări interioare românească a ajuns la sezonul 7, începe să îmi displacă tot mai mult ideea că emisiunea „Visuri la cheie” există la tv.

Mi se pare tot mai mult că emisiunea asta promovează iresponsabil munca fără autorizație de construcție și încetățenește ideea că oricine poate construi orice fără ca măcar să consulte un proiectant. Prin simplul fapt că niciodată nimeni din emisiune nu amintește de obligativitatea obținerii Autorizației de Construcție pentru absolut orice modificare adusă unei clădiri existente, realizatorii emisiunii ar trebui amendați (măcar de public dacă nu și de CNA). Iar arhitecții angajați, aflați în permanență în linia 1 în această emisiune, aduc deservicii profesiei de arhitect prin faptul că ascund aceste lucruri.

Sursa foto: https://visurilacheie.protv.ro/stiri/echipa-visuri-la-cheie-a-construit-de-la-zero-o-casa-superba-pentru-familia-marinoiu.html Sursa foto: https://visurilacheie.protv.ro

Repet, această emisiune ar trebui să conțină măcar un disclaimer scris, la începutul și la sfârșitul emisiunii, prin care să explice telespectatorilor că lucrările arătate în emisiune:

  • Nu pot fi făcute fără autorizație de construcție obținută pe baza unui proiect;
  • Nu pot fi făcute fără a obține avizele necesare de la diverse instituții;
  • Nu pot fi făcute (legal) în nici un caz în două săptămâni – doar pentru obținerea Certificatului de Urbanism, a avizelor necesare și a Autorizației de Construcție este nevoie de minim 3 luni de zile.

Ca să nu mai spun că de când cu pandemia, realizatorii emisiunii nu au pic de responsabilitate și în continuare adună grupuri mari de oameni, vecini ai beneficiarilor lucrărilor. Măcar aceștia par să poarte măști în emisiunea din seara asta. Un pas mic spre normalitate… într-o mare de iresponsabilitate.


Un comentariu la „Nu (mai) suport emisiunea Visuri la cheie”

  1. Perfect adevarat ca sa nu mai mentionam ca nu sunt respectate termenele tehnologice de uscare a tencuielilor. Si pe urma se mira ca apare mucegai in casa Oare ANPC si Inspectoratul de stat in constructii nu au nimic de spus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.