Asigurare medicală privată


Petiţiile în general sunt apă de ploaie iar cele online sunt făcute mai mult din plictiseală, nimeni neluându-le în seamă.

Nu ştiu ce m-a apucat de-am spus „în sfârşit” atunci când am văzut petiţia Dreptul de a alege: asigurare medicală la stat sau la privat. Cred c-oi fi înnebunit. Dar zău că mi-aş dori să plătesc pentru o asigurare medicală reală iar atunci când voi avea nevoie, să nu trebuiască să-mi cumpăr medicamentele şi pansamentele, să pot să-mi fac analize fără programare cu 2 luni înainte (pentru că nu sunt bani), să nu fiu obligat să stau în paturile infecte, printre alţi 15 bolnavi, să nu fiu obligat să dau câte 5 lei fiecărui angajat al spitalului şi doctorului salariul minim pe economie pentru a fi băgat în seamă să… pur şi simplu să beneficiez de asigurarea medicală pentru care cotizez lunar.

Aşa că am semnat şi eu petiţia Realitatea. Ştiu, nu va avea nici o influenţă, nu se poate, nu merge, nu contează. Dar, totuşi, atâta timp cât există o fărâmă de speranţă…


4 comentarii la „Asigurare medicală privată”

  1. Eu nu vad prea curand in Romania un sistem pus la punct, ma refer sistem sanitar pentru care fiecare angajat plateste. Platim pentru serviciile de baza, nici alea facute cum trebuie, nu pentru alte interventii complicate. In statele civilizate serviciile medicale de baza sunt gratuite printr-un card de sanatate, fara sa cotizezi luna de luna. Si sistemul de pensie este mai subred dar cam aceeasi poveste. Mama a cotizat la pensii 25 de ani, 25 de ani lucrati, ca eu sa iau nici 4 milioane pensie de urmas, cateva luni, cat sunt in scoala, am sub 27 de ani si nu lucrezi. Deci cine mai crede in servicii medicale si in pensii in Romania? Eu nu…

  2. daca ar fi private poate ar fi cat de cat ok avand in vedere ca un patron nu isi doreste sa-si piarda clientii. nu stiu care ar fi sistemul de cotizare in cazul asta si cat de usor poti pleca de la o firma la alta dar cred totusi c-ar fi mai bine, chiar daca in momentul ala sistemul de stat ar falimenta direct, fara urma de reabilitare.

  3. eu sunt un fan al sistemului privat, dar citind petiţia mi-a rămas un miros de politicianism putred.
    în primul rând trebuie să avem şi să beneficiem de un serviciu de urgenţă. în acest moment şi în viitorul apropiat şi mediu, nu văd posibil ca acest serviciu să fie privat, chiar şi numai din motive tehno-organizatorice. acest serviciu trebuie finanţat. cum? doar prin contribuţii.
    pentru restul serviciilor medicale sunt de acord să am posibilitatea să aleg un sistem privat sau statal.
    părerea mea că trebuie ca aceea cotizaţie să fie împărţită, după modelul contribuţiei la pensii.
    mi-e greu să cred că iniţiatorii petiţiei nu s-au gândit la aceste aspecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.