Cât de frumoasă e viaţa ta?


Ne-am dat seama că nevestei îi plac foarte multe lucruri dar nu găseşte nimic care să-i displacă. Şi când spun că-i plac foarte multe lucruri înseamnă chiar foarte multe. În schimb, mie nu îmi place mai nimic, multe lucruri sunt draguţe din punctul meu de vedere dar când vine vorba de iubit ceva, să ţin la el foarte mult şi să simt că-mi pierd o parte din mine atunci când nu îl am, ei bine, pot număra pe degete lucrurile alea.

În mod normal, nu realizezi lucrurile astea. Tu îţi vezi de viaţă, mergi la muncă zi de zi, îţi dai seama că faci o nuntă şi te trezeşti cu doi copii. Renunţi la visele tale, priorităţile sunt altele şi la 40 de ani îţi dai seama că tot ce-ai realizat tu a fost să faci lucruri care, până la urmă, nu te-au făcut fericit mai deloc. Automatismul din tine îţi spunea că e ok ceea ce faci dar, totuşi, dacă te uiţi bine la viţa ta, pe acolo pe undeva e aprins un beculeţ roşu care te atenţionează de faptul că nu faci ceea ce-ţi place.

Aşa că… găseşte-ţi pasiunile. Ştiu, e greu, dar încearcă să-ţi dai seama ce lucruri îţi plac. Fă din hobbyul tău un mod de viaţă, lasă dracului jobul ăla infect la care mergi zilnic cu scârbă, ai puţin curaj şi începe-ţi viaţa. Transformă-ţi plăcerile în maşini de făcut bani şi fericire. Trăieşte pe sema lor şi nu fă doar ce-ţi spun alţii să faci. Dacă munca ta nu e compusă din pasiuni, nu ai făcut nimic în viaţă. În cel mai bun caz ţi-ai luat o maşină şi o casă şi colegii de muncă te consideră un lingău care-şi calcă în picioare chiar şi cei mai buni prieteni, doar pentru câţiva lei.


9 comentarii la „Cât de frumoasă e viaţa ta?”

  1. In lumea de azi de la 20 de ani trebuie sa te apuci sa faci tot felu de chestii ca sa castigi un ban si nu tot timpul e ceea ce vrei. iar cu timpul iti dai seama ca ai tot felul de responsabilitati si, deci, nu mai poti sa faci doar ce iti place

  2. In multe cazuri nu-ti poti transforma hobby-urile in stil de viata sau masini de facut bani pentru ca iti trebuie o caruta de bani ca sa faci asta…si caruta de bani o obtii lucrand unde ai ocazia (pentru ca in ziua de azi nu prea iti mai permiti mofturi mai ales dupa ce termini cu toate scolile superioare si ultrasuperioare).
    Dar pe masura ce iti „umplii caruta cu bani” ca sa-ti faci din hobby un stil de viata, te trezesti cu o familie si treptat caruta nu se mai umple cu bani ci incepe sa se goleasca; jobul nu poti sa-l schimbi pentru ca e riscant acum, „masina de facut bani” inca nu ai construit-o, hobby-urile ti s-au dus pe apa sambetei si te multumesti cu ce ai spunand ca majoritatea o duc mai rau decat tine…sau ai „balls of steel”, iei viata de gat si ii arati cine e stapan 🙂
    Deasemenea, exista si varianta in care iti gasesti un hobby care pur si simplu nu are cum sa genereze venituri (cel putin la noi in tara) si atunci e si mai greu sa faci cum ai sugerat 😀
    Imi place postul asta, suna idealist si oarecum filozofic…si ai dreptate, e greu…:D

  3. Faci „sacrificii” poate prea mari si poate risti prea mult :D…si cand ai ajuns la „ceea ce-ti place” e posibil sa ai ghinionul sa realizezi ca defapt ti-a placut urmarirea obiectivului, nu neaparat obiectivul in sine…it’s risky 😀

  4. Maii chiar nimeni nu a inteles articolul…? dragilor puteti merge la lucru etc…era vb despre cum poti sa te regasesti in haosul asta din lume…daca iti gasesti un hobby este 100% sigur ca o sa fi mult mai fericit,hobby-ul se poate face si dupa job…dar daca reusesti sa faci si bani e mulllt mai bine-asta in functie de norocul fiecaruia:P Putini oamenii stiu sa se bucure…si din cauza asta sunt nefericiti.parerea mea:D

  5. De cele mai multe ori, in viata, nu faci ce-ti place.
    Si daca te-ai angajat intr-un post conform pregatirii tale, ceea ce inseamna ca ar trebui sa-ti placa,esti obligat sa faci, totusi, multe lucruri plictisitoare,enervante.
    Un hobby,dupa orele de munca,este o salvare pentru sanatatea mintala.Un hobby ca mod de viata e multumire sufleteasca.
    Daca esti singur.
    Daca esti casatorit si sotia iti impartaseste pasiunile e fericire curata.
    Din pacate, in Romania e cam greu.Cand mancarea si intretinerea(curent,gaz,taxe,impozite)te costa mai mult de un salar minim pe economie…
    In alte tari muncesti o zi si mananci o saptamana cu toata familia.Si daca ai mancarea asigurata cu restul te descurci.
    Totul depinde de felul tau de a fi.
    Trebuie sa vezi si sa apreciezi lucrurile frumoase din viata ta.Nu trebuie sa fi multumit de viata ta,trebuie sa vrei mai mult,dar sa te bucuri,totusi, de ce ai.
    Daca nu poti sa faci asta…ghinionul tau si al celor din jurul tau.

  6. Te-ai gandit vreodata ca tot ceea ce ai facut ti-a placut cu adevarat ? Adica ce ai facut a fost pt altii, te-ai simtit foarte bine cand ti-ai vazut familia fericita, momente in care tu erai mai fericit decat ei. Ajungi la varsta la care te schimbi mult, vrei mai mult de la viata, poate ceea ce n-ai obtinut pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.