Cum ar fi sa nu existe timp? La Experience Hotel, timpul se oprește în loc.


Ultimele săptămâni au fost pentru mine un adevărat test de forţă creativă. Cum a dat prima rază de căldură, cum deadline-urile au fost din ce în ce mai presante. Pe lângă obişnuitele proiecte de arhitectură, m-am jucat în perioada asta foarte mult cu creionul pe tabletă, din mâinile mele şi imprimanta tipografiilor ieşind sute de afişe şi pliante realizate pentru viitoarele festivaluri ce vor avea loc la Sibiu. Despre unele dintre ele am scris aici.

Mă şi întreba un prieten de unde mai fac eu rost de timp pentru odihnă. El însă nu realizează că noi muncim, ne distrăm, visăm şi chiar ne odihnim în funcție de percepția noastră asupra timpului iar fiecare dintre noi percepe acest timp în stilul lui. În ultimii 50 de ani, viteza cu care societatea se dezvoltă a făcut din timp resursa supremă. Doar că… pe când majoritatea oamenilor văd în timp un inamic, eu îl consider un aliat al meu. Întotdeauna am timp pentru creaţie, în fiecare moment vreau să cred că realizez ceva creativ. Cu cât timpul trece mai mult, consider că am realizat mai multe.

Dar dacă am câștiga mai mult timp, dacă acesta ar ajunge să fie nelimitat, oare cum ar arăta lucrurile create de noi? Tocmai pentru a răspunde la această întrebare, Grolsch a creat Experience Hotel, un spațiu în care timpul nu există și unde 14 experimentaliști își vor testa creativitatea pe parcursul a patru zile. În aceste zile,  timpul se oprește în loc iar experimentaliștii sunt provocaţi să-și depășească limitele.

Din totdeauna timpul a fost cea mai de prețuit resursă. Iar în ziua de astăzi acest fapt este și mai evident. Tocmai de aceea ne-am propus să descoperim cum poate influența timpul creativitatea umană prin intermediul invitaților noștri. Propunem un spațiu în care timpul nu mai există, în care orele și minutele, așa cum le știm noi, nu mai înseamnă nimic, vrând să înțelegem cu exactitate ce pot produce unele dintre cele mai creative minți în condițiile unei asemenea provocări. Invitații noștri sunt parte a publicului țintă principal al Grolsch, unul valoros cu interese și manifestări în zona cultural. – Andrei Lăscuț, Brand Manager Grolsch.

Şi pentru a fi un adevărat experiment, experimentaliştii vor fi în permanenţă sub lupa halatelor albe, adică a sociologului-doctor în ştiinţele comunicării Dan Petre și a psihologului, psihoterapeutul și antropologul Mugur Ciumăgeanu. Cei doi vor verifica modul în care lipsa reperelor temporale influențează creativitatea umană.

Până pe 10 mai, atunci când cei 14 vor ajunge la Experience Hotel, Grolsh ne-a pregătit ghicitori pe pagina de Facebook ExperimentalistRO, ghicitori la care dacă răspundeţi corect puteţi câştiga Mighty Wallet/o pereche de casti Grolsch iar în ziua începerii experimentului o camera foto Lomo.

Mai multe detalii pe Facebook, pe site-ul oficial www.experimentalist.ro şi pe Twitter @Xperimentalist (se va folosi hashtagul #xph).

Pe cine se va face experimentul Grolsh, cine sunt cei 14 tinerilor nonconformiști, atrași de arta contemporană și activitățile experimentale? Ilustratorul Ana Botezatu, prezentatorul Radio Guerrilla Bogdan Șerban, jurnaliștii Cristian Neagoe, Cristian Lupșa, Vlad Tăușance și Vlad Ursulean, artistul Doru Trăscău, pictorul Dan Ungureanu, cofondatorul Artskul Georgiana Toea, cofondatorul revistei TATAIA Ioana Cotulbea, actrița Ioana Blaj, cântăreața de jazz Luiza Zan, coregrafa Mădălina Dan şi Constantin Nimigean, editor in chief @ Love Issue.

Grolsch, proud Sponsor of the Experimentalists.


11 comentarii la „Cum ar fi sa nu existe timp? La Experience Hotel, timpul se oprește în loc.”

  1. Da ce bine ar fi sa nu mai simtim oboseala …cand avem de lucru timpul sa stea iar cand e distractie sa se prelungeasca timpul de partyyyyy:P nu am pretentii mari nu?

  2. Eu nu as opri timpul,dar as vrea sa nu depinda nimic de timp.
    Timpul sa fie doar o conventie sau,poate,sa nu-l mai masuram.

  3. Mie unu nu mi-ar place sa stea timpul, sa nu avem un instrument de masura sa putem zice ca ne intalnim la ora x intr-in anumit loc. Ar fi o viata monotona fara nici o perspectiva pentru ca am stii ca avem tot timpul din lume sa facem orice.

  4. Din pacate(sau din fericire)organismul uman si al tuturor vietuitoarelor de pe pamant este „racordat” perfect la timp.Nu conteaza daca il masuram sau nu.Organismul stie cand este timpul pentru orice.

  5. @ Ce Merita
    N-am zis ca nu vreau sa aiba mai multe ore, am zis doar ca nu vreau sa stea. eu as vrea 100 de ore sa aiba ziua, dar, in acelasi timp vreau sa stiu ca la ora x ma duc acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.