Landing Page pentru pagina de Facebook

Postat in: 21/08/2011

[UPDATE] Noul Timeline de la Facebook nu mai permite Landing Page.

Dacă ai o pagină de Facebook e de preferat să aibă landing page ca să atragă mai mulţi fani. Ce e landing page-ul? E o pagină ce înlocuieşte wall-ul obişnuit de Facebook pentru a te îndemna să dai LIKE paginii.

Ultima dată am realizat Landing Page-ul cu ajutorul Static FBML dar din martie 2011 nu mai merge acest tip de aplicaţii aşa că am săpat puţin şi am găsit ceva mult mai rapid şi uşor de folosit.

Pasul 1: instalează aplicaţia Static HTML: iframe tabs

Mergi la Edit page din colţul din dreapta sus a paginii tale, apasă pe apps din meniul din stânga şi jos, după aplicaţiile deja instalate, vei găsi Search apps. Caută aplicaţia Static HTML: iframe tabs sau, dacă nu poţi face lucrul ăsta, caută direct în search-ul Facebook-ului Static HTML: iframe tabs.

Când ajungi la pagina aplicaţiei caută în meniul din stânga şi apasă pe Add to my page. Alege pagina pe care vrei să instalezi aplicaţia după care mergi înapoi la pagina ta.

Pasul 2: Editează landing page

Odată ajuns înapoi la pagina ta vei vedea că în meniul din stânga ţi-a apărut linkul Welcome cu o steluţă albă pe fundal gri. Apasă pe el. Vei fi trimis în pagina de editare a landing page.

Pentru ca landing page-ul tău să fie o imagine, încarcă poza dorită pe serverul propriu sau pe orice alt host gratuit (Picasa etc). Atenţie! Imaginea nu trebuie să aibă lăţime mai mare de 510px. Lungimea nu contează (de preferat până în 550px) dar lăţimea trebuie să fie de 510px pentru a se putea vedea bine în pagină.

Copiază codul de mai jos în câmpul destinat HTML-ului:

<img src=”http://cemerita.ro/wp-content/uploads/2011/08/landing_page6.png„>

După ce ai introdus codul HTML ai grijă să înlocuieşti adresa imaginii mele (cea scrisă cu roşu mai sus) cu adresa imaginii tale ce ai încărcat-o pe server la tine.

Apasă Save and view tab…

Opţional, poţi pune un landing page şi pentru fani. Nu recomand lucrul ăsta pentru că poate deveni enervant ca de fiecare dată când intri să vezi un landing page de care trebuie să treci pentru a citi pe wall-ul paginii. Se poate folosi totuşi în cazul în care ai lansat o nouă ofertă/produs/concurs ce e de interes pentru fani.

După ce ai salvat imaginea pentru landing page, poţi foarte uşor s-o vizualizezi sau să editezi codul HTML.

Pasul 3: stabileşte pagina creată Welcome ca Landing Page.

Mergi pe wall-ul paginii tale şi apasă pe butonul Edit Page din dreapta sus.

La Manage permissions trebuie să modifici Default Landing Tab din cel existent în Welcome.

Save Changes şi gata.

Vizitatorii paginii mele de Facebook (http://www.facebook.com/CeMerita.ro) sunt primiţi cu o imagine de genul ăsta:

Dacă v-au fost de ajutor informaţiile de mai sus, apăsaţi like pe pagina de Facebook CeMerita.ro:


8 Responses to “Landing Page pentru pagina de Facebook”

 1. Gabriel Ursan Răspunde

  Bun tutorial. Multumesc! Totusi, poti face vreo setare ca utilizatorilor care au dat deja Like sa le apara ultimele postari de pe wall? In plus, dupa Like, exista posibilitatea ca utilizatorii sa fie redirectionati automat catre wall?

 2. Stefan Răspunde

  Foarte util și pe înțelesul tuturor. Problema era că nu am știut niciodată că acest gen de pagina poartă denumirea de landing page. În fine, acum s-a rezolvat. Mulțumesc!

 3. Ce nu ştim despre Facebook?(2) Răspunde

  […] Un alt tip  nou de pagină introdus odată cu Timeline este landing page, tradus mot-a-mot pagină de aterizare. Landing page-ul este o pagină care înlocuieşte Wall-ul obişnuit pentru a te îndemna să dai like paginii. Pentru a face acest lucru pentru pagina ta de companie trebuie să instalezi o aplicaţie din Edit Page. Acest proces este prezentat pas cu pas aici. […]

 4. Andrei Răspunde

  Salut, totul clar si limpede pana aici. Dar unde trebuie bagat linkul pentru like.

 5. Facebook Fan Page - D - Petre Răspunde

  […] finisările la Facebook Fan Page,  am mai făcut şi o Landing Page – după un tutorial de aici –  (nu e cine ştie ce dar e de apreciat măcar efortul), am inserat pe blog şi modulul […]

Nu-ti fie frica! Comenteaza: